A Seiko történetében több olyan kollekció van, ami rendkívül sikeres lett világszerte. Ezek közül is kiemelkedik a Presage Cocktail Time sorozata, amely megjelenésével, kidolgozottságával és ár-érték arányával megjelenése óta őrzi a dobogós helyét. A 2019-ben érkező új modellek tovább öregbítik ezt a hírnevét, ismét különleges összeállítások jelennek meg, melyeket a tokiói éjszakai bárok világa ihletett.

Presage Cocktail Time Midnight

Seiko Presage, a mechanikus vonal

A Seiko modellcsaládok, kollekciók között csak egyetlen van, amely kizárólag mechanikus kaliberekkel készül. Ez a Seiko Presage, melynek nem véletlen a szlogenje: a mechanikus órakészítés művészete.

Számos modell, sok különböző kivitel, egyedi hangulatok – egy közös azonban valamennyi Presage-ban, ez a hagyományok tisztelete, mely a tisztán mechanikus szerkezetek használatában is megnyilvánul.

src="https://www.youtube.com/embed/2N8-aJ7uZOk?controls=0" height="563" width="1000">

A Presage modellek története érdekes pályán mozogva jutott el a mai állapotába, hiszen eredetileg ezt a kollekciót kizárólag a japán belföldi piacra gyártották, így a világ többi részére nem juthattak el. A 2000-es évek eleji megjelenésük után mégis viszonylag hamar eljutott a hírük az óra rajongókhoz, majd 2016-ban végül a Presage  modellek bemutatkozhattak az egész világ előtt, és a sikerük azóta is töretlen.

Presage Cocktail Time – elegancia és minőség a mindennapokra

A Presage Cocktail Time modellek egyesítik magukban a mindennapi viselhetőséget és az alkalmi eleganciát. A jellegzetes megjelenésük mindkét helyzetben éppúgy megállja a helyét, és ez kevés modellnek sikerül igazán – a Cocktail Time ilyen.

Ezért is tették 2017-ben a Seiko a Presage kollekció részévé, amellyel ezek a modellek olyan család tagjai lettek, ahol a minőség elsődleges szempont, és nem ritkák a prémium megoldások, mint a porcelánból, vagy akár tradicionális Urushi lakkozással készülő számlapok.

Presage Cocktail Time Midnight, avagy limitált tokiói éjszakák

A Cocktail Time modellek sora folyamatosan bővül, de mindig vannak olyan darabok is közöttük, melyek csak limitált példányszámban készülnek el.

A 2019-es évben bemutatott négy új modell között is találunk két olyan darabot, melyek mindössze 8-8000 példányban készülnek az egész világ számára – szerencsére Magyarországra is érkezik ezekből.

A Cocktail Time sorozatok mindig egy-egy témát, egy-egy hangulatot jelenítenek meg, nincs ez most sem másképp. A nevükből eredően ezek az órák a koktélbárok hangulatát idézik, és híres koktélok alapján készültek, a színösszeállításaik mindig a népszerű receptek ihlette stílusban készülnek el.

A mostani sorozat darabjait ismét a Tokió éjszakai életéről híres kereskedelmi negyedében, a Ginza negyedben található Star Bar világbajnok bártenderének koktéljairól mintázták, a hangulatuk egy koktélbár éjféli csillanásait idézi…

Különleges modellek, emlékezetes koktélokból

A négy új modell három koktél alapján készült, melyekre a színösszeállításaik reflektálnak. Mindegyik óra a megszokott Seiko Presage Cocktail Time jegyeket viseli magán, 40-42 mm átmérő, domború Hardlex kristály óraüveg, jellegzetes forma és különleges mintázatú számlapok. Újdonság a szíjak gyors cseréjét segítő stiftek kialakítása, melyekre szükség is lesz, hiszen a limitált kiadások díszdobozában találunk még egy szíjat, mellyel minden alkalomra és öltözethez tökéletes kiegészítőnk lesz az óra.

 Presage Cocktail Time Midnight Old Fashioned

Presage Cocktail Time SRPD36J1 és SSA392J1 limitált kiadásban –  Old Fashioned

Az egyik legrégebben ismert koktél, az Old Fashioned receptje alapján készültek. Az egyedileg texturált számlapjuk borostyán színe teljes összhangban van a sárgaarany bevonattal készült tokkal, mutatókkal és indexekkel.

A két modell közötti különbség a szerkezeteikben érhető tetten, az SRPD36J1 modell hagyományos, három mutatós kivitel 4R36 mechanikus kaliberrel, míg az SSA392J1 modell a központi járástartalék kijelzős, és a dátumot segédszámlapon megjelenítő 4R57 szerkezettel készül.

 Presage Cocktail Time Midnight Black Cat Martini

Presage Cocktail Time SSA393J1 – Black Cat Martini

Különleges koktél, különleges színvilág. Mély lila számlap „sunburst” mintázattal, arany színű mutatók és nemesacél tok illetve indexek – egy nem mindennapi összeállítás. Az összhatása tökéletes lett, a több komplikációt tartalmazó 4R57 szerkezettel egy igazán látványos darab.

Presage Cocktail Time Midnight Mockingbird

Presage Cocktail Time SRPD37J1 – Mockingbird

Ismét egy ritkábban látható  színvilág, a sötétzöld számlap az arany színű másodperc mutatóval és a nemesacél indexekkel és tokkal teljes összhangban van, ezen a sötétbarna bőr szíj csak erősít. Klasszikus kialakítás, 4R35 kaliber és a megszokott Seiko Presage minőség teszi ezt a modellt teljessé.

 Presage Cocktail Time Midnight

 Az újdonságokat már megtalálod a kínálatunkban, ide kattintva láthatod a négy modellt:

Seiko Presage Cocktail Time Midnight modellek 

 

 

 

Nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, a limitált és különleges megjelenésekről?

Kövesd figyelemmel a hivatalos Youtube csatornánkat, ahol rendszeresen jelentkezünk érdekes videókkal órákról, eseményekről és a Seiko által támogatott sportolók sikereiről egyaránt:

Érdekel a Seiko Youtube csatorna

Ha a jövőben szeretnél minél előbb, az elsők között értesülni a Seiko legfrissebb híreiről és a különleges, sokszor limitált modellekről, nem kall mást tenned, mint belépni a Seiko Club tagjai közé.

A tagság természetesen ingyenes, és csak előnyei vannak, mindig az elsők között juthatsz információkhoz, és részt vehetsz zártkörű rendezvényeinken is, valamint minden friss Seiko Magazinból postán kapod a saját, ingyenes példányodat.

Regisztrálj most, egy perc az egész:

Seiko Club ingyenes regisztráció itt