A Seiko Prospex kollekció különböző sorozatai a különböző sportok szerelemeseinek keresi a kegyeit. A 2019-ben, frissen megjelent három új Seiko Prospex Land modell a kalandokat kutató, felfedező típusoknak készül, a hosszú túrák során is mindig utat mutat majd.

 Prospex Land

Seiko Prospex Sea, Sky és Land sorozatok – személyre szabott szenvedélyek

A Seiko egyik legnépszerűbb kollekciója a Prospex, nem is véletlenül. Ezek azok a modellek, melyek minőségükkel kiemelkednek az átlagból, tudásukban valami pluszt hordoznak, és mégis az elérhető kategóriában tudtak maradni az átlagos órakedvelők számára is.

A Prospex modellek ahhoz, hogy ne olvadjanak egymásba a különféle felhasználóknak szánt darabok, három nagy kategóriába lettek sorolva. A három kategória meghatározása az alapján történt, ami a leginkább megkülönbözteti a specifikációikat: a felhasználás helye és jellege szerint.

 Prospex Sea

Egy órát használhatunk a vízben, víz alatt, ekkor fontos, hogy minél komolyabb vízállósága legyen, és a forgatható búvárlünettáján be tudjuk állítani a merülésből visszalévő vagy eltelt időt. Ez létfontosságú tudás, ha a vizet választjuk kikapcsolódásunk helyszínéül, és a Prospex Sea kollekció egy darabját hozzá, de más körülmények más felkészültséget várnak el az óránktól.

 Prospex Sky

Ha a repülés szerelmesei vagyunk, az óránknak nem kell feltétlenül 200 méteres vízállósággal bírnia, és a lünettájának funkciója jóval összetettebb kell legyen, mint a vizes társaié. Egy logarléc bonyolultságú, kifejezetten repülési adatok figyelemmel kísérésére kialakított darabot találunk az óraüveg körül, és a számlap színösszeállítása, betűtípusai is jól mutatják, hogy egy Prospex Sky modellel van dolgunk.

 Prospex Land

A Prospex Land modellek más megközelítésből érkeztek a kollekció darabjai közé. A rendkívül népszerű vízi sportok és a ritkább, de annál különlegesebb repülésre tervezett modellek mellett szükség volt egy harmadik irányra is, ez pedig a kaland és a túrázás szerelmeseinek iránya. A Land sorozat modelljeinél nem a minél magasabb vízállóság vagy a bonyolult funkció volt a szempont, hanem a tájékozódás segítése, melyet az égtájakkal beosztott ráma segít.

A Prospex Land modellek megjelenése is ezt sugározza: felfedezésre termettek. A stílusuk a klasszikus „adventurer” kialakításnak megfelelő színekben és design elemekkel a valódi szabadság élményét teszi egy kissé elérhetőbbé – az órán már nem múlik…

Új Seiko Prospex Land modellek 2019-ben

A 2019-es bázeli kiállításon bemutatkozott újdonságok sorra érkeznek, ennek részeként jelent most meg a három új Prospex Land modell. A kialakításuk nagyon hasonlít a már jól ismert és sikeres Land modellekéhez, mégis új reészletekkel gazdagodtak az eddigiekhez képest.

Az egyik nagyon fontos jellemzőjük a mechanikus automata szerkezet, hiszen egy kalandor örök mozgásban van, így az órája sem pihen, és mindig munkára kész lesz. A 4R36 kaliber az egyik legkiforrottabb darab a Seiko mechanikus automata szerkezeteinek sorából, 41 órás járástartaléka mellett nagy biztonságot ad a kézzel húzhatósága, így soha nem kell aggódni, hogy megáll egy néhány napos pihenő alatt.

Újdonság a tok kialakításában a koronavédő, mely egy kalandos út során nagy biztonsággal tudja megóvni az órát, amellett pedig a design-t is egyedivé tette. A másik korona pedig, amely az óra beállításáért felel, a tokban kialakított helyén bújik meg.

A tájékozódást az üveg alatti, forgatható számlapgyűrű segíti, melynek segítségével a nap állásához képest pillanatok alatt be lehet tájolni a helyzetünket, egy gyakorlott túrázónak pedig ennyi elég is.

43 mm-es átmérőjükkel ezek a modellek a kényelmesen viselhető kategóriába tartoznak, ugyanakkor a kontrasztos számlapjaikkal még a nehezebb látási körülmények között is jól leolvashatóvá teszik az órákat. Bár nem elsődleges szempont a komoly vízállóság a Land sorozatnál, ezek a modellek mégis kiemelkedő, 200 méteres (20 bar)vízállósággal rendelkeznek, ami nagy biztonságot ad a viselésekor, bármilyen kalandba is keveredünk vele.

Seiko Prospex Land 2019 – SRPD31 / SRPD33 / SRPD35

 Seiko Prospex SRPD31K1

 

 

 

Seiko Prospex SRPD33K1

 

 

 

Seiko Prospex SRPD35K1

 

 

·     4R36 Mechanikus automata

·     Járástartalék akár 41 órán keresztül

·     Automata és kézi felhúzós

·     Nemesacél óratok

·     Borjú bőrszíj hagyományos zárral

·     Hajlított hardlex üveg

·     20 bar vízállóság

·     Menetes üveghátlap

·     Forgatható számlapgyűrű

·     LumiBrite

·     ø 43 mm

 

Nem szeretnél lemaradni a limitált és különleges megjelenésekről?

Ha a jövőben szeretnél minél előbb, az elsők között értesülni a Seiko legfrissebb híreiről és a különleges, sokszor limitált modellekről, nem kall mást tenned, mint belépni a Seiko Club tagjai közé.

A tagság természetesen ingyenes, és csak előnyei vannak, mindig az elsők között juthatsz információkhoz, és részt vehetsz zártkörű rendezvényeinken is, valamint minden friss Seiko Magazinból postán kapod a saját, ingyenes példányodat.

Regisztrálj most, egy perc az egész:

Seiko Club ingyenes regisztráció itt