Az idei év a limitált kiadások éve volt. Az év végére is maradt még friss meglepetés, a most érkező Seiko Prospex Dawn Grey Series (Hajnali Szürkület) modellek két igen sikeres típust mutatnak be egy kicsit más nézőpontból. A siker most is garantált, ráadásul a limitált kiadás mindig gyorsan fogy, főleg ha ilyen különleges darabokból áll.

Dawn Grey Series

A hajnali szürkület színei – Seiko Prospex SRPD01K1 és SRPD03K1

Az év eleji Black Series után most a Seiko megidézte a hajnali napsugarak melegét az éppen elmúló éjszaka sötétjéből maradt szürkületben az óceán felett – ez lett a Dawn Grey Series, amely a szürke (vagy inkább ezüst) és a narancs kellemes színösszeállítását kapta.

Két ikonikus darab, és mindkettőt ismerheted már régóta, hiszen az SRPD01K1 a Seiko Turtle különleges kiadású darabja, míg az SRPD03K1 a Seiko Samurai aktuális limitált kiadása. Mindkét modell történetéről olvashatsz a blogunkban, megtudhatod, mitől olyan népszerűek, és honnan erednek a széles körben elterjedt és elfogadott beceneveik.

Limitált kiadás csak Európában

Fontos kiemelni, hogy ez a sorozat kizárólag az európai piacon érhető el, és mindössze 2018 darabos szériák készülnek. Ennek köszönhetően nem csak gyorsan gazdára talál majd minden darab, de az értékét is növelni fogja a tény, hogy máshol nem elérhetőek az újdonságok.

Seiko Prospex Dawn Grey Turtle – az ezüst Teknős

Seiko Dawn Grey Turtle SRPD01K1

A tokformája után elnevezett darab limitált változata ezüst számlapot kapott, a jól megszokott és bevált indexekkel és mutatókkal. A funkciógyűrű sötétebb árnyalatú szürkéjében 0-20 perc között narancsszín jelzi az eltelt időt, és a másodperc mutató is ebben a különleges színben játszik. Szintén narancs színt kaptak a perc jelzések közül a 15 percesek (15,30,45 és 60 percnél), ami nagyon jól harmonizál az ezüstszürkével.

A szerkezete a jól bevált és kiforrott mechanikus automata kaliber, a 4R36, amely naptár komplikációval bír nap és dátum kijelzéssel (az óráknál a komplikáció a szerkezetek plusz funkcióit jelentik, mint például a dátum kijelzése). Kézzel is húzható darab, másodperc stop funkcióval a legpontosabb beállíthatóságért.

Seiko Prospex Dawn Grey Samurai – egy legendás modell

Seiko Dawn Grey Samurai SRPD03K1

Valóban a Seiko Prospex modelljeinek egyik legsikeresebbje a Samurai, ahogy a rajongók elnevezték. A történetét itt olvashatod el, a sikereinek okát pedig látni rajta. Egy egyedi tokforma, szögletes vonalai egyszerre modernek és hajtanak főt a tradíciók előtt. A mutatók szélesek, jól leolvashatóak és a Seiko speciális LumiBrite™ bevonatának köszönhetően hosszan és erősen foszforeszkálnak a sötétben, az indexekkel együtt.

A színösszeállítás itt is a szürke-narancs, és a másodperc mutató is megkapta a limitált narancs színt. Az SRPD01K1 modellhez képest a számlap struktúrájában van különbség, míg ott a sima felületen ezüstösen játszik a fény, addig az SRPD03K1 Dawn Grey Samurai számlapja a típuson már megszokott felületet hozza el az új színben. Mechanikus automata szerkezete a szintén kiforrott 4R35, amely dátum komplikációval bír.

Limitált díszdoboz és ajándék szilikon szíj csak a Dawn Grey Series modellekhez

Dawn Grey doboz

A limitált modellek egyedi csomagolásban és kiegészítőkkel is érkeznek. A doboz a sorozathoz illő színekben játszik, a szürke és narancs jól visszaadja a hangulatot, és a fémszíj mellé egy szintén szürke, Seiko logóval ellátott szilikon szíj is érkezik a kényelmesebb nyári viselet érdekében.

A két limitált kiadású darabot itt megtalálod, amíg a készletek tartanak:

Seiko Dawn Grey Turtle SRPD01K1

Seiko Prospex Dawn Grey Series Turtle SRPD01K1

 

Seiko Dawn Grey Samurai SRPD03K1

Seiko Prospex Dawn Grey Series Samurai  SRPD03K1

 

Lemaradtál egy limitált kiadásról? Légy Seiko Club tag, és mindig tudni fogsz arról, ami igazán fontos!

A Seiko Club tagsága ingyenes, és csak előnyei vannak. A klubtagok megkapják a hírleveleinket, melyekben mindig értékes információkat juttatunk el azokhoz, akik időben szeretnének tudni az újdonságokról.

Ezen felül regisztrálhatják Seiko óráikat, és a klubtagság szintjétől függően alkatrész kedvezményben, különféle szervizeléssel kapcsolatos előnyökben és akár zártkörű, premier előtti bemutatókban is részesülhetnek.

Minden részlet és gyors, ingyenes regisztráció itt: www.seikoboutique.hu/seiko-club

Facebook oldalunkat követve is mindig friss információkhoz juthatsz:

Seiko Boutique Facebook

 

Dawn Grey Series 2018