2019. 08. 25.

Grand Seiko Sport Collection – megjelenés és teljesítmény a maximumon

A Grand Seiko Sport Collection darabjai pontosan olyanok, mint az élsportolók. Kivétel nélkül mindegyik kiemelkedő teljesítményt nyújt valamiben, és emögött a a teljesítmény mögött mindig komoly munka és egyedi felkészítés van. A 2019-es újdonságok ismét a csúcsra törnek, megérdemelten.

Spring Drive, a jövő technológiája

A Seiko 20 éve fejlesztett ki egy forradalmian új technológiát az óraszerkezetek között, amivel ismét megelőzte a korát (gondoljunk csak például az 1969-ben elsőként bemutatott kvarc karórára, ami forradalmasította az óraipart évtizedekre). A Spring Drive névre keresztelt megoldás egy hibrid szerkezet, az elektronika és a mechanika összes előnyét egyesítve magában.

A szerkezet egyszerre egy mechanikus kaliber, főrugó által tárolt energiával és meghajtott kerékrendszerrel, és egyszerre egy elektronikusan szabályozott óramű, az elektronika (illetve a kvarc technológia) által biztosított, addig soha nem látott pontossággal.

Az elmúlt 20 év bebizonyította a Spring Drive technológia létjogosultságát az órák világában, különlegessége és a hagyományokhoz való kötődése meggyőző érv volt mellette. Nem mindennapi látvány a Spring Drive szerkezetek másodperc mutatója, mely a működési elvéből adódóan a mechanikus óráktól és a kvarc szerkezetektől is különbözve, folyamatosan jár körbe a számlapon – ilyenre más kaliber nem volt képes előtte.

Grand Seiko Sport Collection – masszív kivitel prémium minőségben

A Grand Seiko modellek a megjelenésük óta eltelt több, mint öt évtized alatt mit sem változtak. A márka jellegzetessége a Grand Seiko dizájn, melyről korábban már olvashattál nálunk. A Heritage Collection darabjai ezt az örökséget viszik tovább, míg a Sport Collection összegyűjti azokat a modelleket, melyek a klasszikus dress watch vonaltól sportosabb megjelenésűek. Ezek általában kronográf modellek, búvár modellek és GMT kivitelek, mivel ezeknek a megjelenése jóval sportosabb az eredeti, klasszikus darabokétól. A felhasznált anyagok itt sem átlagosak: a nemesacél mellett nagyintenzitású titán, kerámia és a rózsaarany is megtalálható a palettán.

Grand Seiko limitált kiadások a Spring Drive megjelenésének 20. évfordulójára

Az újdonságokat könnyen fel lehet ismerni még a Sport kollekció modelljei között is. A megszokottnál robosztusabb tok, jóval szögletesebb, mégis jellegzetes Grand Seiko tokformával, és az újdonságok egyik védjegyével, az oroszlánkarmokra emlékeztető tokfülekkel.

Az oroszlán több részletében is visszaköszön az új modelleknek, a számlapok textúrája egy oroszlán sörényéről kapta a mintázatát, a tokfülek az oroszlán karmait idézik fel, és maga a Grand Seiko oroszlános logója is megjelenik az óra hátlapján. A párhuzam az oroszlán és a Grand Seiko között egyértelmű – a japán mérnökök az órák királyát alkották meg annak születésekor, így a logó azóta is időszerű.

Mindhárom újdonságban közös, hogy a sportosság jegyében a vízállóságuk 20 bar, vagyis 200 méteres, ez már tökéletes valóban akár vízi sportokhoz is, zafír kristály óraüveget kaptak és a méreteik is komolyabbak, 44.5 mm-es átmérőjük mellé 14.3 és 16.8 mm vastagság társul a kaliberektől függően.

Grand Seiko SBGA403, SBGC230 és SBGC231 – 2019 újdonságai

A 2019-es bázeli kiállításon bemutatkozott darabok érkeznek is az év folyamán. A modellekben két féle Spring Drive kaliber található, az SBGC230 és SBGC231 típusok a Spring Drive GMT 9R96 szerkezetet kapták, míg az SBGA403 modell a szintén Spring Drive 9R15 szerkezetet.

Az SBGA230 egy rendkívüli megjelenésű limitált darab, mindössze 100 példány készül belőle. 18K rózsaarany tok, krokodilbőr szíj és egy GMT Spring Drive kaliber – impozáns megjelenés a legfelső kategóriából.
Az SBGC231 modell szintén limitált, 500 darabban készül, és egy valódi sport modell. Kronográf szerkezet GMT komplikációval, nagyintenzitású titán tok a Seiko saját Zaratsu polírozásával, Zafír kristály óraüveg és az oroszlán sörényét megidéző számlap a modell sajátja.

A harmadik modell, a Grand Seiko SGBA403 egy kissé különbözik az előző kettő évfordulós társától. A szerkezete szintén Spring Drive, a 9R15 nem kronográf, hanem a klasszikusabb három mutatós kivitel, járástartalék kijelzővel a számlapon. Szintén nagyintenzitású titánból készült mind a tok, mind a szíj, és a zafír kristály óraüveg is segíti a mindennapi használatban.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, a limitált és különleges megjelenésekről?

Kövesd figyelemmel a hivatalos Youtube csatornánkat, ahol rendszeresen jelentkezünk érdekes videókkal órákról, eseményekről és a Seiko által támogatott sportolók sikereiről egyaránt:

Ha a jövőben szeretnél minél előbb, az elsők között értesülni a Seiko legfrissebb híreiről és a különleges, sokszor limitált modellekről, nem kall mást tenned, mint belépni a Seiko Club tagjai közé. A tagság természetesen ingyenes, és csak előnyei vannak, mindig az elsők között juthatsz információkhoz, és részt vehetsz zártkörű rendezvényeinken is, valamint minden friss Seiko Magazinból postán kapod a saját, ingyenes példányodat. Regisztrálj most, egy perc az egész:

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK