example

Grand seiko

Grand Seiko-t viselni egyet jelent annak élvezetével, hogy a lehető legjobbat birtokoljuk. Azoknak szól, akik igazán értik a luxus valódi értékét. Az ötlet maga az egyszerűség. Az órakészítés művészetének legmagasabb foka egyesíti magában a szépséget, pontosságot és könnyű leolvashatóságot.

Az 1960-ban megalkotott legelső Grand Seiko modell ezeket az értékeket testesítette meg és immár több, mint 55 éve inspirálja a mestereket arra, hogy olyan órákat tervezzenek, melyek napjainkban elismerten a világ legjobbjai. A Seiko egyike annak a néhány valódi manufaktúrának, melynek megvan a lehetősége arra, hogy az óraszerkezet minden egyes alkotóelemét saját maga készítse el, a legkisebb hajszál-rúgótól egészen a mutatókig, emellett az egyedüli manufaktúra, amely mesteri szinten műveli az összes technológiát. A Grand Seiko a kézműves órakészítés művészi szintre emelésének csúcsa. A kezdeti – szinte megtévesztően egyszerű – ötlet az elmúlt évek alatt tradícióvá vált. Ma ennek a gondolatnak a megtestesítője az órák egy új generációja, melyek örökkévaló értékét az eszme végtelensége bizonyítja.

A Grand Seiko gyártás értékes felelőssége két figyelemre méltó stúdió között oszlik meg. A Japán északi erdőiben fekvő Shizuku-ishi Watch Studio és az ország közepén, magas hegyek között megbújó Shinshu Watch Studio válogatott órakészítő mesterei elkötelezettek a kézműves tervezés tökéletességére való törekvésben. Kimagasló erőfeszítéseiket a Grand Seiko Hi-beat GMT kaliber megalkotásáért a Grand Prix d’Horologie de Genéve bizottsága is díjazta 2014-ben, és legutóbb 2021-ben, amikor az SLGH005G órát az év férfi órájának választották. Ez a megtisztelő elismerés egyszerre jelent büszkeséget és ad inspirációt a Seiko számára a jövőbe tekintéshez.

Ismerd meg a Grand Seiko globális szervizhálózat alapelveit.

Használati útmutatók