2017. 09. 26.

Legendás darabok – a Seiko Cocktail Time

Folytatjuk Legendás darabok sorozatunkat, ezúttal a finomabb, dress watch vonal egyik legnépszerűbb képviselőjét mutatjuk be. Diszkrét elegancia, modern, mégis hagyománytisztelő design – ez a Cockatil Time sorozat, mely nemrég újult meg, hogy meghódíthassa az egész világot.

Seiko Cocktail Time – nem keverve, rázva

A Cocktail sorozat sikere megjelenése óta töretlen, annak ellenére, hogy az első kiadását csak a japán belföldi piacra szánta a gyár. A rajongók – mert a Cocktail sorozatnak komoly nemzetközi rajongótábora alakult ki – azonban megtalálták a módját, hogy hozzájuthassanak kedvencükhöz, így lett egyre népszerűbb a SARB065, a klasszikus Cocktail, mely mára gyakorlatilag beszerezhetetlen lett. Ha nem hallottad még a Cocktail név történetét, nemrég itt írtunk róla a becenevekről szóló cikkünkben.

SARB06 - az eredeti Cocktail Time

2017 – a Cocktail erősebb, mint valaha

A Seiko, látva a modell sikerét a 2017-es évre „kiemelte” ezt a típust, és a felső kategóriás Presage vonal részévé tette. A Presage kollekcióban arisztokratikus családba került a Cocktail Time, hiszen itt akár az Urushi lakkozással, vagy zománc bevonattal készülő számlap is előfordulhat a családtagok között.

De itt még nem álltak meg, 4 új modell készül a hagyományos három mutatós kialakításban, 4 színben. E mellett készült még másik négy a járástartalék-kijelzős új kivitelből, melynél a dátumot a 6 óránál elhelyezett segédszámlapról lehet leolvasni, így összesen öt mutató kapott helyet a számlapon, ami ennek ellenére sem lett zsúfolt, valamennyi adat jól leolvasható róla.

Seiko Cocktail Time SRPB43 és SRPB41
Seiko Cocktail Time SRPB46 és SRPB44
Az új sorozatok új szerkezeteket is kaptak a nagy elődhöz képest. A hárommutatós SRPB modelleket a bevált és kiforrott 4R36 automata hajtja, a több komplikációval bíró SSA sorozatot pedig a 4R57. Mindkét szerkezet már jó ideje forgalomban lévő, jól bevált automata werk (szerkezet), kézzel is húzhatók és másodperc stoppos kivitelűek a pontos beállíthatóságért.
Seiko Cocktail Time SSA341 és SSA343
Seiko Cocktail Time SSA345 és SSA346

Tisztelet az elődnek – a Cocktail Time név eredete

Ne feledkezzünk meg a siker megalapozójáról sem, az eredeti Seiko Cocktail Time sorozatról. A SARB jelzésű sorozat annak ellenére lett nagyon gyorsan világszerte kedvelt, hogy csak a japán belföldi piacra gyártották. Ez természetesen nem akadályozta meg a gyűjtőket, hogy ha nehezen is, de hozzájuthassanak az első sorozathoz is, mely mára már valódi legenda lett – méltán.

Az eredeti sorozat, hasonlóan az új változatához egy tökéletes dress watch volt, 40 mm-es mérete, domború kristálya, egyedi fényű számlapja vagy a koronájába gravírozott „S” logo olyan apró részletek, melyektől egy óra legenda lehet a gyűjtőknek és a gyártónak egyaránt.

Seiko Cocktail Time SRPB46
A Seiko Cockatil Time egyike azon daraboknak, melynek nem a gyűjtők és rajongók, hanem a gyár adta a becenevét (hasonlóan például az Alpinist modellhez). 2010-ben megállapodást kötöttek a japán bártenderrel, a világbajnokságokat nyert Ishigaki Shinobuval, akinek három koktélja, a Cool, a Dry és a Sweet inspirálta az akkori órák formatervezését, sorrendben az SARB065, az SARB066 és az SARB068 modelleket, melyek összesen 300 példányban készültek. A 2017-es modellek esetében is hasonlóan történt. A gyár kedvelt koktélok inspirációjára készítette el modelljeit, melyek annyira jól sikerültek, hogy talán még az eredeti koncepciót is felülmúlják. A Seiko Cocktail Time sorozat órái már elérhetők, érdemes egy pillantást vetni rájuk.

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK