2020. 02. 26.

Seiko Presage Cocktail Time újdonságok - Honeycomb, Blue Moon és a Stinger

Vannak kollekciók, amelyeket egyszerűen nem lehet megunni. Ennek egyik legszebb példája a Seiko Presage Cocktail Time modellek sora, melyek szebbnél szebb számlapokkal és színösszeállításokkal érkeznek minden évben. A 2020-as év elkényezteti az órakedvelőket, hiszen a Presage Star Bar sorozat koktéljainak sora ismét három darabbal bővül, melyeket a Star Bar bartendere készített nekünk - rázva, nem keverve.

Presage Cocktail Time, az örök sláger

A Cocktail Time modellek sikere nem véletlen, a méret, a forma, a kialakítás és a minőség olyan összhangban van, ami az árkategóriájában verhetetlen. Ha kell, egy klasszikus, elegáns dress watch (öltönyórának hívjuk általában), de a fémszíjas változata a sportos elegancia tökéletes kiegészítője.

A Seiko Presage (köztük a Cocktail Time modellek) kollekciójának történetét az órakedvelők alakították, hiszen ez a modellcsalád eredetileg kizárólag a japán piacra készült, és hivatalos forgalomban nem volt elérhető a szigetországon kívül.

A rajongókat azonban ez nem tartotta vissza attól, hogy ha nehezen is, de hozzájussanak, így a Presage modellek híre gyorsan terjedt az órák világában. Ez végül oda vezetett, hogy 2016-ban a Baselworld kiállításon a Seiko Presage kollekciója 60 modellel bemutatkozott a nagyvilág előtt is.

A mechanikus órakészítés művészetét népszerűsítő modellek egytől-egyig kivételes minőségben készülnek, ennek és az egyedi megjelenésüknek köszönhetik az azóta is tartó sikerüket.

De honnan a név, miért éppen Cocktail Time lett a sorozat neve?

A Presage Cocktail Time modellek, sok más népszerű Seiko órától eltérően nem a rajongóktól kapták a nevüket (ahogy a Sumo, Samurai vagy éppen a Turtle modellek). A gyár adta a kollekciónak a nevet, és ennek az alapja a színvilágukat inspiráló bár és annak bartendere volt.

Tokió belvárosának legszínvonalasabb üzleti negyede Ginza, mely nem csak a Seiko központjának ad otthont, de a Star Bar Ginza nevű szórakozóhelynek is. A Star Bar egy klasszikus hangulatú koktélbár, profi bartender csapattal, melynek vezetője Mr Hisashi Kishi, aki 31 évesen már világbajnokságot nyert ebben a műfajban.

Az ő koktéljai szolgáltatták az alapjait a Seiko Presage Cocktail Time modelleknek, az ő koktéljai ihlették ezek színvilágát, így innen erednek a legismertebb modellek, mint a Sky Diving, a Martini vagy a Margarita. Kiemelkedő minőség és ár-érték arány, egyedi design egyenesen Tokióból, ezek a Seiko legsikeresebb koktéljainak hozzávalói.

 

2020, a legújabb koktélok éve – Honeycomb, Blue Moon és a Stinger

Az idei évre is maradt újdonság, a Presage Cocktail Time kollekció ismét három új „ízben”, vagyis három új színösszeállításban érkezik. Mindhárom modell közös jellegzetessége az úgynevezett „open heart” számlap, ami az áttört számlap mögött működő mechanikus szerkezetet engedi megfigyelni működés közben. A mechanikus órák szerelmeseinek ez különleges élmény, az óra megjelenését pedig egyedivé teszi, nem mindennapi látvány.

Seiko Presage Cocktail Time „Honeycomb” SSA409J1 és SSA781J1

Talán az eddigi legkülönlegesebb Cocktail Time számlap a „Honeycomb” változaté. Méhsejt rácsszerkezetet mintáz, nem véletlenül. Mr Kishi a koktélt egy különleges mézből, a Ginpachi-ból készíti, amely a Ginza Bee Project keretein belül termelt méz. A projekt 2006-ban indult, és a célja az volt, hogy meghonosítsa a világ egyik legnagyobb városának a belvárosában a klasszikus méhtartást és mézkészítést.

A méhek a 40-50 méter magas toronyházak tetején található kaptáraikba térnek haza esténként, és ide gyűjtik össze a Ginza parkjaiban található különféle virágokról származó virágporokat, melyekből aztán a projekt 150 résztvevője egy egyedi ízvilággal bíró mézet készít. Ezt a különlegességet nevezik Ginpachi-nak, ami a japánban Ginza méheinek beceneve.

Az SSA409J1 modell férfi méretben, míg az SSA781J1 modell ugyanazzal a számlappal és megjelenéssel, de női méretben készül, így ideális páros viseletnek. Mindkettő limitált kiadás, a férfi modell 6000, míg a hölgyeknek szánt változat mindössze 3000 példányban készül az egész világon.

A limitált kiadású különlegességek díszdobozban és egy ajándék szíjjal érkeznek, így minden viselethez tökéletes kiegészítő lesz a Presage Honeycomb modell. A szíjak cseréjét a „quick release” rendszer segíti, ezzel szerszámok nélkül, néhány mozdulattal cserélhetőek a szíjak akár otthon is.

Seiko Presage Cocktail Time „Blue Moon” SSA405J1, SSA785J1

A „Blue Moon” modellek számlapjának alapja a Blue Moon koktél, ennek a koktélpohár alatt megcsillanó kék fényeit idézi fel a színe.

Mind a férfi SSA405J1 és női SSA785J1 modell szerkezete (miképp a többi modellé is az áttört számlapos típusok közül) a Seiko mechanikus automata 4R38 kalibere. Ez az egyik legkiforrottabb darab, kézzel is húzható automata, másodperc megállítással a legpontosabb beállítás érdekében. A 41 órás járástartalék közel két napot engedi pihenni az órát, így ha nincsen hordva éppen néhány napig, a kézihúzással pontos marad. A 4R38 kaliber sajátossága, hogy nincsen benne dátum komplikáció, vagyis nem mutatja a napokat.

Seiko Presage Cocktail Time „Stinger” SSA407J1, SSA783J1

A Stinger koktél a maga mentás ízével a felsőbb osztályok társasági itala volt már a XIX. század végétől. A filmvásznakon is gyakran tűnt fel, akár James Bond kezében (Diamonds are forever), akár Sinatra poharában a High Society-ben, így méltó alapja lehetett a Presage Cocktail Time férfi SSA407J1 és női SSA783J1 modelljeinek is.

A mély barna színű számlap különleges mintázata a fény hatására változik, miként a jellegzetes színe is a domború Hardlex óraüveg alatt. Mindhárom színváltozat közös jellemzője az arany másodperc mutató, amely jól harmonizál az ezüst indexekkel, felidézve a Star Bar éjjeli csillogását.

Seiko Presage Cocktail Time modellek műszaki adatai

  • 4R38 mechanikus automata kaliber
  • 41 órás járástartalék
  • domború Hardlex óraüveg
  • nemesacél tok
  • valódi bőr szíj (quick release rendszerrel)
  • 5 bar vízállóság
  • tok átmérő 40.5 mm (SSA781J1 modell 33.8 mm)
  • tok vastagság 11.8 mm (SSA781J1 modell 11.3 mm)
  • SSA409J1 / SSA781J1 limitált liadás 6000/3000 db

 

Értesülj elsőként újdonságainkról, limitált különlegességeinkről, rendezvényeinkről!

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK