2023. 03. 19.

Új King Seiko 39 mm-es modellek - még nagyobb a király

A King Seiko két évvel ezelőtti visszatérése egy tiszteletadás volt a Seiko alapértékeit megtestesítő klasszikus és időtálló értékek előtt, de egyben egy olyan név térhetett vissza így önálló kollekcióként, amely ma is egyet jelent a minőséggel, egyediséggel és a valódi japán stílussal. A King Seiko modellek most megújulnak, az eddigi 37 mm-es tokátmérő mellett immár 39 mm-es méretben is elérhetőek, válaszolva a mai idők igényeire.

King Seiko, stílus és minőség évtizedeken át

A Seiko történelmében vannak sikeres darabok, ismert modellek és valódi nagy nevek egyaránt. A King Seiko név az egyike volt az olyan legnagyobbaknak, amelyek iránti rajongás nem szűnt meg évtizedek alatt sem.

Az eredeti modell megjelenéséről olvashattál már nálunk korábban, a hatvanas években kibontakozó Seiko háziverseny szülte a Daini Seikosha mérnökeinek köszönhetően. Már a megjelenésekor a legmagasabb minőség volt a cél, és az 1965-ben érkezett “44KS” modell és a KSK sorozat ezt tökéletesen teljesítette is.

A King Seiko név ezután eltűnt néhány évtizedre, de a 2000-es évek elejétől kezdve időről-időre felbukkantak limitált kiadások, amelyek újra felidézték a korábbi sikereket mind formájukkal, mind minőségükkel. Ezek a kiadások mind a Seiko legfelsőbb kategóriájában készültek el, ám 2022-re elérkezett az idő, hogy a bárki számára elérhető árkategóriában is készüljön King Seiko, kompromisszumok nélkül, így immár újra él a név, újra van King Seiko a kínálatban.

King Seiko modellek 39 mm-es méretben, változatlan megjelenéssel

2023 az az év, amikor tovább szélesedik a Seiko palettája, néhány modell a korábbinál kisebb méretben érkezik, mások növekednek pár millimétert, így minden órarajongó megtalálhatja a számára kényelmes, kedves vagy megszokott méretet. A King Seiko kollekció modelljeinél sincs ez másképp. Az újra megjelent kollekció első darabjai hűen követték az eredeti vonalakat, stílust és ezzel együtt a méreteket is, így 37 mm-es tokátmérővel érkeztek.

A most elkészült 3 új modell, az SPB369J1, az SPB371J1 és az SPB373J1 stílusa mit sem változott, azonban a mérete 37-ről 39 mm-re növekedett, ezzel belépve a sokak által kedvelt méretkategóriába.

A méret növekedésével frissült több kisebb részlet a tokon, de ezt csak az avatott szemek veszik észre első ránézésre, a King Seiko stílus változatlan maradt. A tokfülek vastagsága az arányok megtartása érdekében megnövekedett kissé, és új a felületek kidolgozása is - a vízszintes részei a toknak szálpolírozottak lettek, a letörések viszont maradtak tükörpolírozott felületűek, így hangsúlyozva a tok formáit. Szintén szálpolírozott ezeknél a modelleknél az üveg körüli ráma felső felülete, ami bár nem nagy változás, mégis az apró változások egésze teremti meg az összhangot az új, megnövelt méretű King Seiko modelleknél.

A fémszíj (fémcsat) mérete változatlan maradt, így akár a korábbi modellek bőrszíjaival is hordhatóak lesznek a 39 mm-es modellek. Egy kis részlet, ami nem változott, a koronán található King Seiko logó, ami az állandóságot jelzi a modell történetében.

Új modellekhez új kaliber, érkezik a 3 napos 6R55 szerkezet

Az újdonságok mérete lehetővé tette egy plusz komplikáció megjelenítését is a számlapon, így mostantól dátumablakot is találunk a King Seiko-n. Ehhez természetesen szükség volt egy új kaliberre is, amely az eddigi 6R31 helyett immár a 6R55. 

Ennek az érdekessége a dátum komplikációja mellett a megnövelt, 72 órás járástartalék, amely a számlapon is feltüntetésre került egy kis játékkal - a 72 óra helyett a stílusosabb “3 Days”, vagyis “3 nap” felirat található, jelezve a 6R55 kaliber kiemelkedő képességét. 

King Seiko SPB369J1, egy egyedi számlappal

A King Seiko SPB369J1 modell érdekessége a számlapja lesz, amelynek törtfehér, tojáshéjra hajazó színét jól kiemeli a függőleges, szálpolírozott mintázata, amely elegánssá és érdekessé is teszi egyszerre.

A számlapon az indexek egy kissé növekedtek, követve a méret változását, így a látvány arányos maradt, követve a King Seiko design alapjait. 

King Seiko SPB371J1, a mélykék elegancia

Az SPB371J1 számlapjának mélykék színe és sugárirányú mintázata egy klasszikus, elegáns és látványos megjelenést adó színváltozat, amely a ráeső fény hatására mindig új arcát mutatja majd. 

Az óra, miként a többi új modell, a King Seiko jellegzetes, öt részes fémszíját (fémcsatját) kapta, ez is egy állandó elem az első darabok hatvanas évekbeli megjelenése óta.

King Seiko SPB373J1, a sötétzöld klasszikus

Az SPB373J1 számlapjának zöld színe egyszerre érdekes és egy kicsit más, mint a megszokott számlap színek, mégis mára teljesen elfogadott a zöld minden árnyalata s számlapoknál.

Az indexek felülete az új modelleken egy kissé struktúráltabb lett, a nagyobb méret több lehetőséget ad a stílusos játékra a tervezőknek.

Az újdonságok várhatóan március végén érkeznek webáruházunkba és üzletünkbe. Az áruk 780 000 Ft. Az órák adatlapjainak megtekintéséhez kattints a kiválaszottt óra képére!

Nézd meg “Újdonság érkezik!” videónkat az új modellekről a Youtube csatornánkon (és ne felejts el feliratkozni)

https://youtu.be/cLuz4tV30vA

King Seiko SPB369J1, SPB371J1 és SPB373J1 technikai adatok

SPB369J1 SPB371J1 SPB373J1
Kaliber 6R55 6R55 6R55
Járástartalék  72 óra 72 óra 72 óra
Tok átmérő 39.0 mm 39.0 mm 39.0 mm
Tok vastagság 11.9 mm 11.9 mm 11.9 mm
Tok anyaga nemesacél nemesacél nemesacél
Szíj anyaga nemesacél nemesacél nemesacél
Óraüveg zafír kristály zafír kristály zafír kristály
Vízállóság 10 Bar (100m) 10 Bar (100m) 10 Bar (100m)

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK