2020. 09. 15.

Seiko Lukia modellek - Hangulatok Ginza kifinomult csillogásából

Létezik egy kollekció, amely eddig kizárólag Japánban volt elérhető. Létezik egy kollekció, amely kifinomult szépségével már elbűvölte Tokió legigényesebb hölgyeit. Ez a kollekció a Seiko Lukia, amely most elérhetővé válik az egész világon, és rögtön hat lenyűgöző modellel érkezik meg a Seiko hazai kínálatába.
Ginza, a divat, a művészetek és az elegancia lakhelye Japán különös helyzete a világban a 19-ik század második felére megváltozott, és a szigetország megnyitotta kapuit. A sajátos látásmódja és a tradíciók tiszteletére alapuló kultúrája egy különleges, semmivel össze nem hasonlítható hangulatot eredményezett.

Ginza, Tokió - a Wako épület a Seiko óratoronnyal

Ez a kifinomult stílus jelent meg a főváros, Tokió üzleti negyedének arculatában is. Ginza Japán valódi arca lett, és egyben egy ablak is a világra. A divat hamar megtalálta Ginzát, és sorra nyíltak az üzletek, elhozva a legfrissebb trendeket és a legmagasabb minőséget is egyben.

Kávézók, bárok, művészek és írók - Ginza a média és a színházi élet központjává is vált. Ebben az inspiráló közegben nyitotta meg kapuit a Seiko 1881-ben a Ginza központjának számító Wako épületben, mely a híres Seiko óratoronynak is helyet ad a mai napig.

Seiko Lukia, a japán szépség és minőség egy modellben

A Lukia kollekció 1995 óta létezik Japánban, és ahogy sok, mára komoly sikert elért sorozat, a Lukia sem volt eddig elérhető a nagyvilág számára.

A helyzet 2020-ra érett meg arra, hogy elsőre hat kiválasztott modell kerülhessen az üzletekbe Japánon kívül is. A hat modell mindegyike különleges, kifinomult eleganciával készült darab, a női Elit kollekció tagjai. Az új Seiko Lukia modellek tokformája nem hasonlítható egyetlen korábbi formához sem. A sokszögletű design minden irányból más és más látványt nyújt, a fények és a csillogás játéka kiemeli a különleges formát.
A szögletes forma a lekerekített éleinek köszönhetően kényelmes, puha érzést ad a viselőjének, teljes harmóniában az óra színvilágához illeszkedő krokodilbőr szíjaknak. Színek, érzések, hangulatok minden modellen A Seiko Lukia modellek mindegyike egy saját hangulatot közvetít, mely a számlapon jelenik meg.

A számlap önmagában is különleges megoldással készült, mindkét oldala festve van, így a többrétegű, gyöngyház anyag még gazdagabb színekkel gyönyörködteti a hölgyeket.

Valamennyi modell színvilágát tradicionális japán színek határozták meg, összekötve a természet szépségét a mai technológia csodáival.

A számlapokat a középen elhelyezett virág motívum uralja, csúcsain az indexekkel, melyek között nyolc gyémánt is megtalálható valamennyi órán.

 

Lukia SPB135J1 - Kurenai

A karmazsinvörös csodás ragyogása a magabiztosság és a szenvedély színe. A sikeres nők tökéletes partnere lehet egy ilyen modell, megmutatva az értéküket és a kifinomult ízlésüket egyszerre.

 

Lukia SPB133J1 - Gofun

A gofun egy különleges anyag, különleges felhasználással. A természetes módon kiszárított osztriga kagylójának héját porrá törik, és az így kapott egyedi fényű fehér port használják díszítésre. A gofun a japánban népszerű művészeti ág, a kabuki színházak rendszeres szereplője, a kabuki színészek tradicionális sminkje is ebből készül.

 

Lukia SPB137J1 - Ruri-iro

A ruri-iro valójában egy több színből álló árnyalat, egy sajátos mély kék szín egy árnyalatnyi lilával, mely az esti égbolt azúrkékjét adja vissza a számlapon.

 

Lukia SPB138J1 - Aoshiro-tsurubami

Az aoshiro-tsurubami a klasszikus és a modern stílus elegáns keveréke, amely Ginza rejtett hátsó utcáinak ódon macskaköves képét idézi.

A modell érdekessége a kétféle anyagból, így két színben készülő tok, mely kiemeli annak egyedi, izgalmas és semmiképpen sem hétköznapi formáit.

 

Lukia SPB140J1 - Sakura-iro

Az egyik legszebb hagyománya a japán kultúrának a sakura, a cseresznye virágzásának ünnepe. A természet folyamatos megújulásának és örök körforgásának talán a legszebb jelképe, ennek jellegzetes színvilága köszön vissza a számlapon, szépen harmonizálva az arany színű tokkal.

 

Lukia SPB141J1 limited - Tshukishiro

Seiko Lukia SPB141J1 limited edition - 250 darabban

Egy igazi különlegesség, mely mindössze 250 darabban készül az egész világon. A Seiko Lukia modellek színre lépését ünnepelve a világon, a Seiko elkészítette ezt a limitált kiadású modellt, mely a számlap 8 gyémántja mellett további 55 darab gyémánttal hozza el Ginza üdvözletét.

A színe, a tsukishiro egy egyedi keveréke a felkelő Hold halvány fényének és Ginza ébredő éjszakai élete fényeinek.

A modell krokodilbőr szíja nem mindennapi színét egy különleges eljárásnak, a “tani-zome”-nak köszönheti, mellyel először fehérre festik a bőrt, majd a redőzetét kitöltik a sajátos kék árnyalattal.

 

Mechanikus kaliber, zafír kristály óraüveg - mindenből a java

Egy különleges kollekció nem lehetne teljes, ha nem mindenből kategóriája legjobbját kapná.

A Seiko Lukia most érkező hat újdonsága a 6R35 kalibert kapta, mely mechanikus automata szerkezetként 70 órás járástartalékkal büszkélkedhet, kiemelkedve az átlagos szerkezetek közül.

Zafír kristály óraüveg óvja a számlapokat és a szerkezetet is, hiszen az átlátszó hátlap is ebből készült. Női modellként a tok mérete a mai trendeknek megfelelően tökéletes, az átmérőjük 34.8 mm (az SPB141J1 modellé 35.2 mm), a vastagságuk pedig mindössze 11.4 mm, a 100 méteres vízállósága pedig több, mint elég a mindennapokra.

Értesülj elsőként újdonságainkról, limitált különlegességeinkről, rendezvényeinkről!

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK