2022. 06. 10.

Ma nyitja meg kapuit a megújult SEIKO HOUSE GINZA

 

SEIKO HOUSE GINZA

Ma nyitja meg kapuit a megújult SEIKO HOUSE GINZA. A tokiói Ginza kereszteződés fölé magasodó óratorony épülete a Seiko kommunikációs központjaként nyitja meg kapuit éppen létezésének 90. évfordulóján, 2022. június 10-én.

A Seiko Holdings Corporation (elnök, CEO, CCO: Shinji Hattori; székhely: Chuo-ku, Tokió, Japán; a továbbiakban: Seiko) márkakommunikációs központot hozott létre vállalatcsoportja számára az ikonikus Ginza negyedben a korábban Wako Központ néven ismert épületben. Az újratervezett épület hivatalosan 2022. június 10-én nyílik meg, és a SEIKO HOUSE GINZA nevet kapta.

A nevezetesség, amely alapításától kezdve a Seiko otthona volt, Tokió egyik leghíresebb utcasarkán található. A háború előtti épületekben gazdag környéken az elegáns Wako üzlet hamar a Ginza és Japán újjáéledő jólétének szimbólumává vált. Valójában a világhírű Wako szaküzlet csak az épület alsó felét foglalja el. A SEIKO HOUSE GINZA megalakulása következtében a felső emeletek és a tetőtér a Seiko Holdings csoport márkakommunikációjának dedikált terévé válik.

A tetőn kialakított területeten a Seiko Sky Garden jött létre, amely az óratorony mellett fenntartható anyagokból és fából készített tetőkertet is magában foglal. A kert meghatározott időpontokban nyitva áll majd a nagyközönség számára, beleértve a Seiko társadalmi felelősségvállalási tevékenységének részét képező, gyermekeknek szánt oktatási rendezvényeit is.

Az ötödik emeleten hagyományosan az elnöki hivatal kapott helyet. Eredetileg a Seiko alapítója, Kintaro Hattori dolgozott itt. Az emelet máig megőrizte az alapító korának hangulatát. A SEIKO HOUSE GINZA részeként a legmodernebb digitális technológiával felszerelt konferenciateremként és szalonként is szolgál majd különleges vendégek számára.

A hatodik emeleten található egykori Wako Csarnokban, ahol hagyományos művészeti és kézműves kiállításokat rendeztek, ezentúl a Seiko Holdings Group vállalataihoz kapcsolódó kiállítások, valamint egyéb márkaépítési tevékenységek lesznek látogathatók. Seiko House Ginza Hall néven lesz ismert.

A hetedik emeletet a tervek szerint az év végén nyitják meg újra, Atelier Ginza néven. Itt az órakészítő mesterek új ötleteket fedezhetnek fel, amelyek segítségükre lehetnek a jövő óráinak tervezésében és elkészítésében.

Shinji Hattori elnök az indulással kapcsolatban kijelentette: „A Seiko mindig is érzékeny volt a társadalom igényeire. A SEIKO HOUSE GINZA-t olyan helyként képzeljük el, ahol különféle társadalmi problémákkal foglalkozhatunk, miközben kiemelkedő ügyfélélményt biztosítunk.”

Seiko Harmony

A nyitás megünneplésére a cég Seiko Harmony címmel rendezvénysorozatot mutat be. A rendezvények közé tartozik például a híres óratorony éjszakai kivilágítása a 90. évforduló alkalmából, valamint egy ünnepélyes harangjáték bemutatása is. A földszinten az épület egyik híres kirakatán egy óriási lemezjátszó lesz látható Seiko Harmony nevű lemezzel, amely minden órakor elindul, az óratorony harangjaival összeszinkronizálva.

A hatodik emeleten a Seiko Harmónia – A kézművesség tizenkét hangja című különleges kiállítás egy hangon alapuló művészeti installációt mutat be – tucatnyi, a Seiko csoportnál fellelhető kézművességhez kapcsolódó különböző hangzással, amelyek egyesülve alkotnak egyedi harmóniát. Lesz egy olyan bemutató is, amely az idő betartásának régi és új megközelítéseit egyaránt felvonultatja. Az egyik a DECOR Seiko Yu-kyu nevű dekoratív asztali óra, amelyet egy ősi kínai dizájn ihletett. Míg a Song-dinasztia eredetije vízi óra volt, ez a modern változat fémgolyót használ a fogaskerekek mozgatásához. Az óra egy sötétkék lakkállványon ül, amelyet enyhe platinafóliával díszítettek, és a Ginza feletti éjszakai égboltot juttatja eszünkbe. Az órák szerelmeseinek különleges csemegeként pedig bemutatásra kerül a Grand Seiko legújabb szenzációja, a Kodó. Ezt a figyelemre méltó órát, a Grand Seiko első mechanikus komplikációját széles körű elismeréssel fogadta a közönség a Watches and Wonders Genfi rendezvényen ez év márciusában, amikor bemutatták.

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK