2021. 06. 30.

Egyesült erővel az óceánok tisztaságáért - a Seiko, a PADI és a PADI Aware alapítvány közös akciója

Az óceánok mélyén nagyobb a baj, mint gondolnánk. Elképzelhetetlen mennyiségű törmelék és hulladék borítja a tengerfeneket, ellehetetlenítve az élővilágot, csúfítva a környezetet, és minderről csak mi, emberek tehetünk. A Seiko most összefog a világ legnagyobb búvároktató szövetségével, és nagyszabású akciót indítanak a hulladék eltávolítására és az óceánok megóvására.

Prospex és PADI - professzionális megoldások az óceánok megmentésére

A Seiko Watch Corporation büszkén jelenti be, hogy együttműködést kezd a világ legnagyobb búvároktató szövetségével, a PADI-val és annak alapítványával, a PADI AWARE Foundation “Marine debris” programjával az óceánok megtisztításáért.

A Seiko ezt a nemes ügyet a Prospex Save The Ocean modellekből befolyó bevételeinek egy részével támogatja, így juttatva vissza a búvár közösségnek abból, segítve a tengeri törmelék és szemét lokalizálását, jelentését és összegyűjtését.

PROSPEX-PADI-AWARE

A Seiko és a búvárok világának kapcsolata nem újkeletű, 1965-ben kezdődött el, még az első japán búváróra megjelenésekor. Az azóta eltelt több, mint öt évtized alatt a fejlesztések figyeltek a professzionális búvárok igényeire, és elkészült megannyi, mérföldkőnek számító modell, melyeknek mindig közös jellemzője volt a biztonságos, megbízható működés, a kivételes leolvashatóság és az egyszerű használat - és ez a búvárórák lényege.

A PADI AWARE Foundation és a “Marine debris” program

A PADI AWARE Foundation “Marine debris” programja a legnagyobb mértékű vízalatti civil kezdeményezés. Vezető programja, a “Dive against debris” (Búvárok a hulladék ellen) több, mint 70.000 tagjával 2.000.000 darab tengeri hulladékot gyűjtött be a tengerfenékről, ezzel tízezernyi veszélyeztetett tengeri élőlényt mentett meg eddig.

Kutatási és adatmegosztási programjaikkal a búvárok feltérképezik a tengerekben található nagyobb törmelékeket, hulladékokat és ezeket az adatokat civil szervezetekkel, kormányokkal és a helyi közösségekkel megosztva segítik azok munkáját.

A Seiko büszke arra, hogy támogathatja ezt az ügyet, és segíthet megtisztítani és megmenteni az óceánokat, megőrizve azokat a jövő generációinak is. A kezdeményezést az ENSZ közgyűlése által meghatározott Agenda Fenntartható Fejlődés 14. Céljával fogják megvalósítani, amely "Az óceánok, a tengerek és a tengeri erőforrások megőrzése és fenntartható használata a fenntartható fejlődés érdekében" néven ismert.

A PADI Marine Debris programjának angol nyelvű, eredeti weboldalát itt találod:

AWARE: Marine Debris Program | PADI

PADI, a legnagyobb búvároktató szövetség

 

PADI logo

 

A PADI® (Professional Association of Diving Instructors®) a világ legnagyobb óceánkutató és búvárszervezete, amelynek hálózata 6.600 búvárközpontból és búvár üdülőhelyből áll, és világszerte több, mint 128.000 tagot számlál.

A 28 millió kiadott tanúsítvánnyal a szervezet hozzájárul nap, mint nap a biztonságos merülésekhez, programjaival a legmagasabb szabványt felállítva kutatásban, oktatásban és kiszolgálásban egyaránt.

PADI AWARE foundation, a kapocs

 

PADI AWARE logo

 

A PADI, a civil szféra, a helyi közösségek és a nemzeti kormányok között ez az alapítvány képvideli a közös hangot. Segít programjaival a kutatásban és a konkrét tettekben is, aktivistái tonnaszám gyűjtik az óceánok mélyéről azt, ami nem odavaló, és teremtik meg az életteret annak az élővilágnak, melynek valóba ott a helye - ezt jelenti a “Save The Ocean”.

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK