2022. 05. 10.

Presage Arita porcelán számlapos újdonságok új dimenziókban

Presage Arita dial

A Seiko Presage sorozatának neve egyet jelent a minőséggel és a kézműves tradíciók tiszteletével. A porcelán számlapos modellek a legszebb japán hagyományokból táplálkoznak, és most újabb két modell bizonyítja a Seiko kézműves mestereinek rendkívüli felkészültségét a témában.

Arita, a japán porcelán otthona

A harmadik legnagyobb japán szigete a szigetországnak Kyushu, ahol a japán porcelángyártás fellegvárának számító kisváros, Arita fekszik. A város neve a 17. században vált eggyé a kézművesipar egyik legszebb ágával, amikor a porcelángyártás alapanyagául használt különleges agyagot találtak itt.

Az Arita porcelán hamar fogalommá vált Japánban, majd a szigetország nyitásával az egész világon a legelismertebbek egyike lett jellegzetes, kékes fényével és mintáival.

A Presage és a porcelán

A porcelán a legnemesebb anyagok egyike az óraiparban. A számlapok készítésére használt anyaggal ritkán találkozhatunk, és jellemzően inkább a zsebórák világában használták. Ennek az oka egyszerű, az anyag a porcelán számlap készítése során, amikor a kemencében magas hőfokon égetik, alakváltozást szenved el, és egy karóra századmilliméter pontosságot megkövetelő méreteinél ez végzetes is lehet. A Seiko által felkért, ősi kézműves dinasztia tagjaként a mesterséget fiatal kora óta gyakorló mester, Hiroyuki Hashiguchi felügyelete alatt végül több évnyi munkával sikerült egy olyan alapanyagot előállítani, amely jobban tűri a magas hőmérsékletet, és elkészülhettek végre az Arita porcelán számlapok, melyek keménysége a hagyományos porcelán keménységének négyszerese, így tartós és szilárd is egyben.

Presage Arita

Presage Craftmanship series Arita Porcelain Dial újdonságok - SPB293 és SPB319

A most érkező két új modell különlegessége abban rejlik, hogy a porcelán számlap készítésekor az öntési eljárások határait feszegetve, de sikerült elkészíteni egy vékony, mégis több dimenzióból álló számlapot. A precíziós öntőformákban 1300 fokon kiégetett számlapok több rétegű, egyedi fényű mázat kapnak, és ennek a felvitele során is újra és újra a kemencébe kerülnek a számlapok - a végeredmény pedig önmagáért beszél.

spb293

Az SPB293 számlapjának porcelánfehér fényét jól kiemelik a kontrasztos, kékített acél mutatók és a kékre festett indexek, az SPB319 modell festése, a “ruri zome” technika halvány lapis lazuli színe pedig a legszebb Arita porcelán festésének hagyományait eleveníti fel.

spb319

Hiroyuki Hashiguchi kézműves mester egy olyan porcelán készítő műhely tagja, amely 1830 óta működik.

Mindkét modell ajánlott fogyasztói ára 660.000 forint. Az újdonságok várhatóan 2022 júniusában érkeznek az üzletekbe. 

Presage Craftmanship series Arita Porcelain Dial SPB293 és SPB319 technikai adatok

 

SPB293 SPB319
Kaliber 6R31 6R31
Járástartalék  70 óra 70 óra
Tok átmérő 40.5 mm 40.5 mm
Tok vastagság 12.4 mm 12.4 mm
Tok anyaga nemesacél nemesacél
Szíj anyaga nemesacél bőr
Óraüveg zafír kristály zafír kristály

Vízállóság

10 bar (100m) 10 bar (100m)

[et_pb_wc_related_products posts_number="5" columns_number="5" _builder_version="4.9.2" _module_preset="default"][/et_pb_wc_related_products]

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK