2022. 02. 10.

Seiko Prospex Black Series 2022 limited edition - Újra az éjszakai óceánok mélyén

Prospex Black Series

A Seiko Prospex modellek között a Black Series sorozatok mindig a legsikeresebbek között foglalták el előkelő helyüket. A fekete-narancssárga kombináció rendkívül látványos, a most érkező négy új Black Series modell pedig ráadásul a Seiko búváróráinak legjavát képviseli - a siker garantált, a mennyiség limitált. 

Black Series, az óceánok éjszakai hangulatában

A Seiko tapasztalata a búvárórák világában hatalmas, 1965 óta készíti a búváróráit, sokszor mutatva az utat a fejlesztések terén, tudtad, hogy többek között a ma már teljesen megszokottá vált “harmonika” szíjat, a búvárórák jellegzetes gumiszíját a Seiko szabadalmaztatta?

A hosszú évtizedek alatt ezek az órák és viselőik minden arcát megismerhették az óceánok világának, és az olyan sorozatokkal, mint a Seiko Prospex Black Series is ezeket a hangulatokat, érzéseket adják tovább azoknak is, akik talán soha nem indulnak el egy valódi merülésre.

A Black Series sorozatok története 2018-ra nyúlik vissza, azóta több hullámban érkeztek már a különféle Seiko búvár modellek, melyekben mindig közös volt a most megjelent modellek jellegzetes, éjszakai óceánokat idéző színvilág.

A fekete bevonatos tokok és a fekete számlapok a víz alatti világ hangulatát hozzák el, a narancs mutatók, indexek pedig az ezt megvilágító búvárok lámpáinak fényét - sajátos világ ez, rejtélyes és egy kicsit félelmetes is talán.

Black Series limited edition 1965 / 1968 / 1970 modellek

A Seiko most érkező újdonságai mind egy-egy klasszikus modell modern újraértelmezése, az ikonikus modellek legszebb jellemzőivel és a mai kor technikai kihívásainak is megfelelve.

A három Prospex búváróra a 6R35 kalibert kapta, amely rendkívüli megbízhatósága mellett a kiemelkedő, 70 órás járástartalékával is büszkélkedhet - tökéletes megoldás a mindennapokban, mechanikus automata szerkezete közel három napig képes pontosan járni még akkor is, ha éppen nem viseled.

A számlapok a legszebb búváróra hagyományoknak megfelelően kontrasztosak, könnyen leolvashatóak, a fekete számlapon és lünettán a narancssárga elemek látványosak is, és egyszerre kiemelik a lényeget.

Prospex Black Series

Sötétben sem kell attól tartani, hogy ne tudnánk leolvasni egy Seiko búvárórát, híresen erősen és hosszan foszforeszkál a Seiko saját fejlesztésű Lumibrite bevonata. A Black Series limitált modellek különlegessége a három színben pompázó éjszakai arculata az óráknak, a narancssárga nagymutató színe nem hétköznapi látvány.

Prospex Black Series

Szíjakból is van választék, ha már búváróra, rögtön két olyan szíjjal érkeznek a Prospex Black Series modellek, amelyek tökéletesek a vízben és a szárazföldön egyaránt.

Egy tradícionális japán technikával (ez a seichu szövés) készült szövet szíj teszi kényelmes viseletté az órákat, de a dobozban még érkezik velük egy fekete szilikon szíj is, így könnyen változtathatunk a megjelenésükön.

Prospex Black Series

Seiko Prospex SPB253J1 1965 Mechanical Diver's Modern Re-interpretation

Az első japán búváróra 150 méteres vízállósággal még 1965-ben jelent meg, megbízhatóságát az Antarktiszon tett felfedezőút viszontagságai is bizonyították. Most az SPB253J1 modell emlékezik rá, hűen őrizve a vonalait, de megfeleltetve a mai kor és a Diver’s 200m vízállóság követelményeinek is.

SPB255

Tökéletes mindennapi viselet mind 40.5 mm-es átmérőjével, mind vastagságával, és az alacsonyra helyezett súlypontja is kényelmessé teszi.

Seiko Prospex SPB255J1 1968 Mechanical Diver's Modern Re-interpretation

Az 1968-ban érkezett eredeti modell úttörő volt a maga idejében a 300(!) méteres vízállóságával és a híres 10-Beat magas féllengésszámú szerkezetével egyaránt. Mindössze három évvel az első búváróra után érkezett, mégis olyan specifikációkkal, amelyek mind a mai napig a búvárórák elit klubjába tartozó modelleknél találhatóak csak meg.

SPB255

Az SPB255J1 tökéletesen idézi fel a legendás formát, ám a méretet 42 mm-re csökkentve egy igen kényelmes darab készült belőle.

Seiko Prospex SPB257J1 1970 Mechanical Diver's Modern Re-interpretation

Az 1970-ben született modell formája máig a Seiko búváróráinak jellegzetessége, abban az időben pedig valódi kuriózumnak számított. Ez az óra is megjárta annak idején a sarkvidéket, méghozzá a híres japán felfedező, Naomi Uemura kezén a Grönlandtól Alaszkáig tartó extrém túráján.

SPB257

A forma örök, így csak a vízállóság változott 150 méterről 200 méteresre, megfelelve az ISO szabvány által előírt szigorú követelményeknek az SPB257J1 modellnél..

Mindhárom óra zafír kristály óraüveget kapott tükröződésmentes bevonattal, és mindhárom limitált kiadású modell mindössze 5.500-5.500 darabban készül, így várhatóan nem sokáig lesznek elérhetőek az üzletekben.

Prospex Black Series

Seiko Prospex SLA061J1 1970 Mechanical Diver's Modern Re-interpretation limited edition of 1.000

Prospex Black Series

Egy valódi különlegesség az SLA061J1 modell, ahogy a referenciaszámából is látszik, a felső kategóriát képviseli még a Prospex modellek között is. 

Prospex Black Series

A számlap struktúrája nem mindennapi, az éjszakai óceánok fenekének mintáit formázza meg, melyet a tenger vájt a homokba.

Az 1970-es elődjének aszimmetrikus formája utánozhatatlanná teszi a stílusát, a különlegesen polírozott fekete bevonatos tok és az öt részes fémszíj (amely elsőként érkezett a Black Series sorozatába) pedig a sorozat csúcsára helyezi ezt az órát.

Prospex Black Series

A fémszíj mellett a dobozban helyet kapott egy szilikon szíj is, így minden igényt kielégít a limitált kiadású, mindössze 1.000 darabban készített Seiko Prospex SLA061J1 modell.

Különleges darabnak különleges kaliber is jár, így ez az óra a Seiko 8L35 kalibert kapta meg, melyet a Shizukuishi Watch Studio készít különös gonddal, kifejezetten a high-end búvárórák számára.

Seiko Prospex Black Series Mechanical Diver's Modern Re-interpretation limited edition

  SPB253J1 SPB255J1 SPB257J1 SLA061J1
Kaliber 6R35 6R35 6R35 8L35
Járástartalék  70 óra 70 óra 70 óra 50 óra
Tok átmérő 40.5 mm 42.0 mm 42.7 mm 44.0 mm
Tok vastagság 13.2 mm 12.5 mm 13.2 mm 13.0 mm
Tok anyaga nemesacél nemesacél nemesacél nemesacél
Szíj anyaga szövet/szilikon szövet/szilikon szövet/szilikon nemesacél/szilikon
Óraüveg / hátlap zafír kristály  zafír kristály  zafír kristály  zafír kristály 
Vízállóság diver’s 200m diver’s 200m diver’s 200m diver’s 200m

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK