2022. 05. 13.

Prospex Black Series Night Vision földön és vízen

Prospex Night Vision

A Prospex Black Series sorozata az egyik legsikeresebb a sportos kollekció modelljei között. Mára kialakult a fekete modellek jellegzetes arculata, és kialakult a különlegességük, amelyet a kisebb példányszámú limitált és speciális kiadásoknak köszönhetnek. Egy ilyen limitált sorozat érkezik most is, a téma ismét az éjszaka, a sorozat neve pedig a Prospex Night Vision.

Prospex Black Series - a siker garantált

A Seiko Prospex kollekcióban létezik 2018 óta egy sorozat, amelynek valamennyi megjelenése garantált siker, ez pedig nem más, mint a Prospex Black Series.

Látványos modellek, ütős színkombinációk és kis példányszám - ez a siker titka, és ezekből áll össze időről időre egy-egy új különítmény, hogy újra lenyűgözze a Seiko rajongókat.

Az eddig megjelent modellek jellemzően az éjszakai tengerek világába engedtek betekintést, és olyan klasszikusokat dolgozott fel ilyen formában a gyár, mint a legelső Seiko búváróra, a Seiko Samurai, a Tuna vagy akár a Seiko Monster - mind a japán búvárórák legjava.

A 2018-as, első Black Series sorozatban egy mechanikus és két solar kaliber kapott helyet, a 2021-ben érkezett második csapat tagjai között két mechanikus és egy solar modell volt megtalálható, a 2022 elején érkezett harmadik egység tagjai között pedig már három mechanikus automata kaliber érkezett, megemlékezve a Seiko búváróráinak legnagyobbjairól.

Az eddigi színösszeállítások mind a fekete-narancssárga vonalat erősítették, valamennyi modell fekete PVD bevonatot kapott, és a szíjak a fémszíjtól kezdve a szilikon szíjakon át egészen a különleges szövésű szövet (Nato) szíjakig tartottak.

Prospex Black Series Night Vision 2022 limited edition - új utakon az éjszakában

A 2022-es év elkényezteti a fekete különlegességek rajongóit, hiszen idén már második alkalommal érkezik a Black Series sorozatba új modell, a szokásokhoz ragaszkodva ismét három darab.

A téma ezúttal a “Night vision”, vagyis az éjjellátók varázslatos és különleges világa - az éjszakai vadmegfigyelés és vadászat nélkülözhetetlen kelléke ez az eszköz. Ha élőben nem is, de filmekben biztosan találkoztál már ezzel a jellegzetes, monokróm zöld színvilággal, ez ihlette meg az új kollekciót is.

Az új Black Series sorozat több szempontból is érdekes, más az eddigieknél. Egyrészt az eddig megszokott vizes témák helyett most inkább a vadászathoz, vadmegfigyeléshez állnak közel a Night Vision modellek, másrészt egy új szereplő is érkezett a Prospex Diver’s sorozatának eddigi modelljei mellé, ez pedig a Prospex Land kollekció egyik földi teknősének éjfekete változata.

A három újdonság között ismét feltűnik egy solar kaliber, így a mostani hármas talán a legváltozatosabb az eddig megjelent, immár négy kiadás közül.

Seiko Prospex Black Series Night Vision SNE587p1, egy visszafogott solar búvár

Prospex Night Vision

A három modell között érkezett a nemrég megjelent solar diver modellek legfeketébbjeként az SNE587P1, amely minden ízében klasszikus búváróra, leszámítva a V147 solar kaliberét. A dátum komplikációval készült szerkezet a fény energiáját hasznosítja, pontossága kvarcóraként kiemelkedő, és az elemcserével sem kell bajlódni majd.

A hármas egyetlen tagja az SNE587P1, amely fém szíjat kapott, természetesen ez is fekete PVD bevonattal készült. A mutatókon és az indexeken egy vadonatúj fejlesztésű LumiBrite festés látható, ez a fényes zöld szín most mutatkozik be először, sötétben erősen és hosszan foszforeszkál, de még világosban is látványos szín.

Érdekesség, hogy ez a modell újként jelent meg nemrégen, és része a Seiko órái között megfigyelhető méretcsökkenési trendnek, búváróraként is 38.5 mm-es átmérőjű tokkal készült, így tökéletes és kényelmes viselet a mindennapokban.

Az óra limitált kiadás, 6.000 sorszámozott darab készült belőle.

Seiko Prospex Black Series Night Vision SRPH97k1 “King Samurai”, a Hadak sötét ura

Prospex Night Vision

Egy klasszikus Seiko búváróra, amely soha nem megy ki a divatból - ez a Seiko Samurai. A jellgzetes, szamurájkarddal szelt tokforma a 43.8 mm-es átmérőjével igen tekintélyes darab, mint a névadója, a japán hadúr volt a maga idejében.

Ez a modell ráadásul a “King Samurai” modellek sorát erősíti, amelyek zafír kristály óraüveget kaptak nagyítóval a dátumablak felett és kerámia lünettát, így emelve tovább a modell presztízsét.

Az SRPH97K1 Night Vision modell nemesacél tokja természetesen fekete PVD bevonatot kapott, és szilikon szíjat, amely kényelmes viselet mind vízben, mind a nyári melegekben, és stílusában is tökéletesen illik egy búvárórához.

Az óra szerkezete a bevált és sokat bizonyított 4R35 kaliber, amely mechanikus automata és dátum komplikációval látták el, klasszikus megjelenést adva ennek a modellnek, amely szintén limitált kiadás, 8.000 darabbal.

Seiko Prospex Black Series Night Vision SRPH99k1, a Land Tortoise modellek legfeketébbje

Prospex Night Vision

Egy kis érdekesség a Black Series sorozatok eddig megszokott modelljei között. Még ha nem is esik messze a “Land tortoise” becenéven ismert szárazföldi teknős a tengeri társaitól, azért ez a modell a Prospex Land kollekciójának tagja.

Ennek köszönhetően a lünettáján az égtájakat találhatjuk meg, melyek segítségével egyszerűen meg tudjuk állapítani a Nap segítségével az északi irányt. A másik érdekessége a hátlapja, amelybe (mint valamennyi Land tortoise modellnél) belegravírozták a kilenc föld-levegő látjelet, amelyeket a légi kutatás-mentés során használnak a légi egység és a földön tartózkodók közötti kommunikációra.

Ezek használata egyszerű, az óra hátlapján található jeleket kell nagy méretben kirakni, melyet a levegőből felismerve bárhol a világon megértenek a légimentők, és ez akár életet is menthet.

A limitált kiadású SRPH99K1 modellből összesen 7.000 darab készült, a sorszáma a hátlapon található.

Valamennyi modell speciális, a Night Vision sorozat jellegzetes fekete-zöldjében készült díszdobozban érkezik hamarosan - várhatóan 2022 júniusában - az üzletekbe.

Seiko Prospex Black Series Night Vision technikai adatok

SNE587P1 SRPH97K1 SRPH99K1
Kaliber V147 solar kvarc 4R35 4R35
Járástartalék  10 hónap 41 óra 41 óra
Tok átmérő 38.5 mm 43.8 mm 42.4 mm
Tok vastagság 10.6 mm 13.4 mm 11.7 mm
Tok anyaga nemesacél / PVD nemesacél / PVD nemesacél / PVD
Szíj anyaga nemesacél / PVD szilikon textil
Óraüveg zafír kristály zafír kristály zafír kristály
Vízállóság diver’s 200m diver’s 200m 200m

 

Prospex Night Vision

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK