2022. 03. 21.

Pingvinek nyomában - Seiko Prospex Save The Ocean Antarctica Special Edition újdonságok

Save The Ocean Antarctica

A Save The Ocean modellek mindig egy kicsit többet adnak a Seiko Prospex sorozatában, jellemzően a számlapokon jelenik meg az óceánok világának egy-egy részlete. Most sincsen ez másképp, az Antarktika jeges tengereinek kedves pingvinjei lépdelnek és úszkálnak a legújabb modelleken, a vásárlásokból pedig a Seiko támogatja az óceánok megmentésének nemes ügyét is.

Save The Ocean, a projekt, amin mindenki csak nyerhet

Még 2018-ban indította útjára a Seiko a Save The Ocean projektet, amely a Prospex búváróráinak különleges kiadásaiból összeálló sorozat a Prospex kollekción belül.  A különleges special edition és limited edition modellek a Seiko búváróráinak legnépszerűbb modelljeiből készülnek, ami közös bennük az az egyedi mintázatú számlap.

Ezek a számlapok mindig az óceánok élővilágának egy-egy különleges szereplőjét vagy területét mutatják be, a legelső modell a kék bálna bőrébe bújt, majd felbukkant a nagy fehér cápa rettegett hátúszója a számlap hullámai között, de volt Manta rája több színben is, most pedig a sarkvidéki jég különleges színvilága mellett a legkedvesebb állatokkal, a pingvinekkel találkozhatunk a Save The Ocean “Antarctica” modelleken.

Tudtad? Az Antarktika maga a földrész elnevezése az Antarktisz területén. Míg az Antarktisz a teljes Déli-sarkvidéket magába foglalja az óceánokkal együtt, az Antarktika ennek a szárazföldi része. Kiterjedése több, mint 14 millió(!) négyzetkilométer, és ez a Föld legmagasabb földrésze a jégtakaró átlag 2000 méteres vastagsága miatt, és ez a jégtakaró a Földünk ivóvízkészletének több, mint 70 százalékát tárolja.

A Save The Ocean projekt célja az óceánok világának megismerése, megértése és ezáltal ha lehet, a megmentése - de legalábbis a részvétel ebben a nemes feladatban. Éppen ezért a Seiko a Prospex Save The Ocean modellek bevételeinek egy részét az együttműködés keretein belül olyan alapítványoknak utalja át, amelyek részt vesznek a programban. 

Szép példa volt erre nemrég a Marine Debris Program, amelynek keretein belül a PADI búvároktató szövetséggel karöltve a tengerfenéken összegyűlt szeméttől tisztították meg búvárok az óceánokat.Ezt nyerheti a természet a Save The Ocean projekttel, az órakedvelők pedig olyan Seiko Prospex különleges búvárórákat, mint a most bemutatott “Antarctica” modellek.

Save The Ocean Antarctica

Prospex Save The Ocean “Antarctica” modellek, két ikonikus búváróra jeges színvilággal

A Save The Ocean sorozatban mindig a legismertebb és legkedveltebb Seiko búvárórák kapnak helyet. Így volt ez a kezdetek óta, szerepelt már a sorozatban a Turtle, a Samurai, és a most érkezett Monster és Baby Tuna modellek is a legnagyobb nevek, sőt becenevek, amiket csak a valódi kedvencek kapnak a rajongóktól.

Négy modell, két számlap foglalkozik a pingvinekkel, két Seiko “Monster” és két Seiko “Baby Tuna”, mindkettő ikon a búvárórák világában.

[embed]https://youtu.be/Q-I9voAn268[/embed]

Seiko Prospex Save The Ocean Special Edition SRPG57 és SRPG59 a pingvinek nyomában

A két modell számlapján jelenik meg a pingvin, mint motívum. A kedves kis pingvinek jellegzetes, totyogó lépteinek nyoma szépen kirajzolódik a jeges vidékeken, ez látszik a két óra számlapján.

Save The Ocean Antarctica

A különleges struktúrájú számlapon nem csak a madarak lábnyomai látszanak, de maga a számlap felülete is a jégmezők fagyott világát örökíti meg mind mintázatával, mind pedig a jégkék színeivel.

Mindkét óra a búvárórák specifikációjának megfelelően robosztus tokkal készül, az SRPG57 “Monster” kivitele 42.4 mm-es átmérőjével és 13.4 mm-es vastagságával jól viselhető méret, mégis komoly, feltűnő darab a csillogó nemesacél toknak és a nemesacél búvárlünettának köszönhetően. 

Save The Ocean Antarctica

Az ISO szabványnak megfelelő minősítésű diver’s 200m vízállósága valódi búvárórává teszi, amely alkalmas akár professzionális feladatok elvégzésére is, erre utal a Prospex név is. Az óra szerkezete a Seiko jól ismert és sokat bizonyított 4R36 kalibere, amely nap és dátum komplikációval van ellátva, a járástartaléka pedig 41 órányi.

Save The Ocean Antarctica

Az SRPG59 “Baby Tuna” modell sem lesz ismeretlen a Seiko búváróráinak rajongói előtt, a formájáról könnyen felismerhető a nagy előd, a Seiko “Tuna” néven ismert darabja. A hetvenes évek elején bemutatkozott modell a formájáról kapta becenevét, e tonhalkonzervre emlékeztette a rajongókat, és persze a tonhalak mélytengeri világa is részese volt a névnek.

Save The Ocean Antarctica

Az eredeti óra 51 mm-es átmérőjével szemben ez a kiadás 43.2 mm-es, a vastagsága pedig 12.6 mm, ezért is a beceneve, a “Baby Tuna”. Ezek a méretek és a különleges, rejtett tokfüles kialakítás egy jól viselhető, kényelmes búvárórát eredményezett, amely a mindennapokban is hű társ lehet.

Save The Ocean Antarctica

A számlap ugyanazt a motívumot hordozza, a jégtáblákon egyensúlyozó kis pingvinek lábnyomait a jeges kék színű óceánban.

Save The Ocean Special Edition SRPH75 és SRPH77 - pingvinek egy kicsit másképp

Save The Ocean Antarctica

A két új modell, az SRPH75 és az SRPH77 nemrégiben, 2022 elején érkezett, és a pingvinek világát jeleníti meg ismét. A számlapok most egy kicsit sötétebbek, egy kicsit zöldesebbek, mintha időközben érkezne a tavasz az Antarktiszra is. A pingvinek is végre odaértek a jégtábla széléhez és a vízbe vetették magukat, nekik ez a valódi közegük - rendkívüli tempóban és fürgeséggel mozognak a jeges vízben vadászva a mindennapi falatok után.

Save The Ocean Antarctica

A Seiko Prospex Save The Ocean sorozata ismét valami különlegeset és ismét valami igazán szerethetőt hozott a búvárórák sorába, a négy modellt megtalálod a weboldalunkon a linkekre kattintva.

Seiko Prospex Save The Ocean Antarctica modellek - technikai adatok

SRPG57 SRPG59 SRPH75 SRPH77
Kaliber 4R36 4R35 4R36 4R35
Járástartalék  41 óra 41 óra 41 óra 41 óra
Tok átmérő 42.4 mm 28.0 mm 42.4 mm 28.0 mm
Tok vastagság 13.4 mm 11.2 mm 13.4 mm 11.2 mm
Tok anyaga nemesacél nemesacél nemesacél nemesacél
Szíj anyaga nemesacél szilikon nemesacél szilikon
Óraüveg Hardlex  Hardlex  Hardlex  Hardlex 
Vízállóság diver’s 200m diver’s 200m diver’s 200m diver’s 200m

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK