2020. 03. 10.

Seiko Prospex Save The Ocean 2020 – a Nagy Fehér Cápa visszatér

A Seiko immár 55 éve gyárt búvárórákat, és ez alatt az idő alatt olyan legendák születtek, mint a Turtle vagy éppen a Samurai modellek, de egy gyűjteményből nem hiányozhat a Seiko Monster egy példánya sem. Ezek a legendák időről-időre új erőre kapnak, és speciális kiadások tagjaiként térnek vissza. Ez történt most is, amikor a Save The Ocean sorozat tagjai között üdvözölhetjük a Turtle és a Monster legfrissebb modelljeit.

Seiko Prospex Save The Ocean, a tengerek védelmében

A Seiko régóta elkötelezett a környezetünk fenntarthatóságáért vívott küzdelemben, ezért is hozott létre évekkel ezelőtt egy projektet, mely az óceánok világának részletesebb megismerését és amennyire lehet, megmentését tűzte ki céljául.

Ezt a célt és ezt a projektet támogatják a Save The Ocean kollekció modelljei, melyek között stílusosan csak búvárórák találhatóak. A Prospex kollekció legismertebbjei érkeztek elsőként a kék bálna bőréről mintázott számlappal, egy Turtle, egy Samurai és egy Solar Chronograph modell nyitotta a sort 2018-ban. A következő év elején érkezett egy különleges változat ezekből az órákból, éjfekete tokot kaptak extra kemény titánkarbid bevonattal és a tengerek mélyét idéző számlapokkal.

Az első Great White Shark modell számlapja a cápauszonnyal 8 óránál

2019-ben egy harmadik sorozat is napvilágot látott, és ismét egy különlegességgel bővült a Save The Ocean modellek sora. A Great White Shark special edition modellek neve nem véletlen, a tengerek urát, a Nagy fehér cápát jelenítik meg. A számlapon nyolc óránál felbukkan a hullámok között a jól ismert cápauszony, és a másodpercmutató vége is ezt formázza, folyamatos mozgásban, mint a cápák is teszik.

Seiko Prospex Save The Ocean Great White Shark limited edition modellek 2020-ban

A különleges név különleges modelleket takar. A 2020-ban érkezett két újdonság szintén a híres cápát mintázó számlappal készült, de mindkét modell a legfrissebb kiadás. Két mechanikus automata kaliberrel szerelt búváróra, melyek a Prospex kollekció tagjaiként teljesítik a professzionális modellek követelményeit. A diver’s 200m vízállóságuk ISO szabvány szerinti, valódi vízállóság valódi kalandokhoz.

Seiko Prospex SRPE07 „King Turtle”

Új változat érkezett az egyik legnagyobb búváróra ikonnak számító modellből, melyet a rajongók egyszerűen csak Turtle-nek, vagyis teknősnek neveztek el annak idején a formája miatt. Az újdonságot is elnevezték, és mivel ez lett eddig a legmagasabb felszereltségű darab, így a „King Turtle” nevet kapta, megérdemelten.

Az újdonságról hamarosan olvashatsz részletesen is nálunk, zafír kristály óraüveget kapott nagyítóval a dátumablak felett és kerámia számlapgyűrűt, választ adva ezzel a mai idők kihívásaira és igényeire egyszerre. A krémszínű indexek és mutatók a Seiko búvárórák hagyományaihoz híven és a LumiBrite festésnek köszönhetően hosszan és erősen foszforeszkálnak a sötétben, mutatva, hogy egy Prospex búvár a mélységekben sem hagyja cserben a viselőjét. Az extra erős szilikon szíj is a legszebb búvár hagyományokhoz illeszkedik, és a Seiko által szabadalmaztatott „accordion” szíjat viseli büszkén.

Seiko Prospex SRPE09 „Monster”

A Seiko Monster egy valódi legenda, megjelenése óta tartós siker valamennyi kiadása. Egyedi, robosztus megjelenés, megbízható technika és verhetetlen ár-érték arány – ez a siker titka, és ez a siker a 2019-ben megjelent új modellekkel folytatódik. Egy kis frissítést kapott a Seiko Monster, de természetesen ez nem érintette a legjellegzetesebb stílusjegyeit, így is messziről felismerhető a forma. Egy kicsit karcsúbb forma, egy kicsit szelídebb szörnyeteg, de még mindig olyan, mint amilyennek mindenki megszerette.

A 2020-as speciális kiadása is már az új tokformát folytatja, a változás mindössze a számlapban van. Az SRPE09 modell is a nagy fehér cápát rejtette el a számlapján, és a másodpercmutató végén is felfedezhetjük az uszonyát. Ahogy azt már az új modellnél láthattuk, ez az óra is kapott nagyítót a dátumablak fölé, itt a Seiko saját Hardlex óraüvegére.

A szerkezete a jól ismert és sokszor bizonyított 4R36, naptár és dátum komplikációval (ugyanez a kaliber dolgozik a „King Turtle” modellekben is).

Értesülj elsőként újdonságainkról, limitált különlegességeinkről, rendezvényeinkről!

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK