2021. 05. 23.

Grand Seiko SBGN023 140th anniversary limited edition - ünnepeljünk együtt

A Seiko alapításának 140. évfordulójáról méltón megemlékezik a Grand Seiko is, a most érkező SBGN023 limitált kiadású modellben minden benne van, amiért a Grand Seiko a prémium órák közti komoly versenyben is az élbolyba jutott. A Sport Collection űjdonsága kvarc GMT kalibert és egyedi színösszeállítást kapott, és mindössze 2021 darab készül belőle.

140 éves a Seiko, az ünnepi modellek sora folytatódik 

1881-ben, mindössze 21 évesen alapította meg vállalatát egy tokiói fiatalember, Kintaro Hattori. Már az induláskor pontos víziója volt arról, hová szeretne eljutni, innen a híres jelmondata is:

“Always one step ahead of the rest”

Mindig egy lépéssel a többiek előtt - a Seiko 140 éve igazolta is ezt. A vállalat gyorsan Japán legnagyobbja lett, és mára a világ vezető óraipari cégei között foglal helyet, azon kevesek egyikeként, akik az óráik valamennyi alkatrészét saját maguk gyártják házon belül.

Ez adott lehetőséget arra is, hogy több. mint 60 évvel ezelőtt elindulhasson a Grand Seiko márka, eleinte a Seiko brand alatt, majd megerősödve önálló márkaként. A hatvan közös év és az alapító tiszteletére most egy különleges modellel tiszteleg a Grand Seiko, a Sport Collection bővült a limitált SBGN023 modellel.


Grand Seiko Sport Collection SBGN023 limited edititon - tok, számlap és az apró részletek

A Sport Collection sorozat a nevében hordozza a stílusát, a mindennapi és sportos tevékenységekre tervezett darabok mind megjelenésükben, mind pedig specifikációikban megfelelnek a magasabb elvárásoknak is.

Az SBGN023 modell tokformája a Grand Seiko modellek korábban megszokott, elegáns stílusát egészíti ki egy szögletesebb, markánsabb megjelenéssel. Az éles vonalakkal határolt forma sportosságát erősíti a lünetta is, mely kerámiából készült, így jobban ellenállva a karcoknak felel majd a hosszantartó szépségért. 

Grand Seiko SBGN023

Ugyanezt a célt szolgálja a zafír kristály óraüveg is, melynek tükröződésmentes bevonata segít megcsodálni a számlapot, mert az ismét nem hétköznapi darab, ahogy a Grand Seiko legendás kidolgozottságú óráinál soha nem az.

A mélybarna, sugárirányú mintázattal készült számlapot jól kiegészítik az arany részletek, a Grand Seiko logó, a GMT felirat, amely a kaliber különleges tudását jelzi és maga a GMT mutató is aranyban játszik - miként a belső számlapgyűrű egy része is.

Grand Seiko SBGN023

Az ünnepi kiadás különlegessége nem áll meg a mindig szem előtt lévő részeknél - a Grand Seiko modellek mindig, minden részletükben többet adnak. A hátlap ezen a modellen kapott egy 18K arany betétet, amely a Grand Seiko oroszlános logóját jeleníti meg, és a limitált kiadás sorszáma is minden egyes modellbe bele van gravírozva.

Grand Seiko SBGN023

9F86 kvarc GMT kaliber - pontos és különleges

A Grand Seiko megmutatta az órás világnak, hogy kvarc kaliberből is készülhet high-end modell. Az 1993-ban bemutatott első 9F kvarc szerkezet is messze felülmúlta az akkori technikai színtet, és az azóta eltelt évtizedekben csak fejlődött.

A mechanikus társaikhoz képest rendkívüli pontosság a kvarc szerkezeteknél már  alapkövetelmény, és a 9F kaliberek ezt is a legmagasabb szinten teljesítik: évi +/-10 másodperces pontosságuk kiemelkedő érték.

A 9F86 kvarc kaliber ezeken túl képes a gyors dátumváltásra is, ami ma már elvárás ebben a kategóriában.

Grand Seiko SBGN023

A kaliber érdekessége a GMT komplikáció, vagyis az a tudása, hogy egy negyedik mutató segítségével képes egy másik időzónát is megjeleníteni egy időben a számlapon, illetve egészen pontosan a lünetta segítségével.

Ez a negyedik mutató nem 12. hanem 24 óra alatt jár körbe, így a lünetta 24 órás osztásán beállítva az aktuális időt, nyomon követhetjük vele az órák múlását, a perceket pedig a normál mutatóról olvashatjuk le. 

Azt pedig, hogy a 24 órán belül éppen nappal van-e, vagy éjszaka a másik időzónában, a számlapgyűrű két színű festése segít nyomon követni, az éjszakai időpontokat az arany sáv jelzi az SBGN023 modellen.

Grand Seiko Sport Collection SBGN023 limited edititon technikai adatok

Grand Seiko SBGN023

  • 9F86 kvarc GMT kaliber
  • +/-10 mp pontosság évente
  • zafír kristály óraüveg tükröződésmentes bevonattal
  • nemesacél tok és szíj 
  • kerámia lünetta
  • 200 m vízállóság
  • tok átmérő 40 mm
  • tok vastagság 13.7 mm

Grand Seiko SBGN023

Részletek és ár:

[et_pb_button button_text="Grand Seiko SBGN023" _builder_version="4.9.2" _module_preset="default" button_url="https://seikoboutique.hu/ora/sbgn023g/" url_new_window="on" button_alignment="center" background_layout="dark" custom_button="on" button_text_color="#FFFFFF" button_bg_color="RGBA(0,0,0,0)" button_bg_enable_color="on" button_border_color="#FFFFFF" button_border_radius="0px" button_icon="%%32%%" button_icon_color="#FFFFFF" animation_style="fade" hover_enabled="0" sticky_enabled="0"][/et_pb_button]

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK