2021. 11. 04.

Seiko 5 Sports One Piece limited edition modellek a manga különös világából

Újabb tiszteletét teszi a Seiko a japán popkultúra előtt, ezúttal a világ legnépszerűbb manga hősei bukkanak fel egy limitált kiadású kollaboráció erejéig. Az öt új Seiko 5 Sports One Piece modell mindegyike a képregény sorozat főhősei közül mutat be egyet, sajátos színek és jellegzetes motívumok díszítik a jól ismert modelleket.

One Piece, a Guinness-rekorder japán mangasorozat

1997 óta fut Japánban a One Piece, amely a mangák minden klasszikus vonásával fel van ruházva - fiatalok, kalandos életutak, izgalmas történetek. A történet középpontjában a One Piece, a korábbi kalózkirály legendás kincse áll, melynek megtalálója lehet majd az új kalózkirály. Egy kis faluból útnak is indul főhősünk, a 17 éves Luffy, hogy megszerezze a titokzatos kincset, és útközben csatlakozik hozzá legénysége, akiket Szalmakalapos kalózoknak neveznek el, ez a motívum jelenik meg a One Piece sorozat logójában is.

A történet a mai napig tart, és az Oda Eiichiro japán mangaíró (más néven mangaka) tollából született One Piece ezzel minden idők legnagyobb példányszámban eladott mangája lett több, mint 350 millió eladott példánnyal, melyet egyazon rajzoló készít megjelenése óta.

Seiko 5 Sports One Piece limited edition modellek - a történet folytatódik

Fiatalok a történetben és fiatalok az órák világában - róluk és nekik szól a most érkezett limitált kiadású Seiko 5 Sports One Piece sorozata. Ahogy azt korábban láttuk már a Street Fighter limitált kiadású modelleknél, a Naruto és Boruto anime ihletésű sorozatánál, a különös hangulatú Auto Moai vagy az egyedi megjelenésű Guccimaze daraboknál is, az új Seiko 5 Sports One Piece modellek minden apró részletükben a kiválasztott témára koncentrálnak.

Öt újdonság érkezik, és valamennyi a One Piece manga sorozat egy-egy főszereplőjét személyesíti meg. Nézzük egyenként, melyik órán hol és hogyan jelennek meg a színek, formák, jellegzetességek Law, Sunji, Luffy, Zoro vagy Sabo karaktereiből.

LAW - Seiko 5 Sports SRPH63

Az SRPH63 modell ihletője Law, vagyis a teljes nevén Trafalgar D. Water Law, a One Piece egyik központi figurája. A történet szerint ő az egyike a Worst generation ( A legrosszabb generáció) 12 kalózának, a beceneve a “Halál sebésze”. Egy tengeralattjáró kapitányaként csapódik Luffy mellé, akit szimpatikusnak talált, noha egy kissé vakmerőnek is. Jelmondta: “Valóra váltom valakinek egy régi vágyát!”

SANJI - Seiko 5 Sports SRPH69

Sanji, vagy másnéven Feketelábú Sanji a csapat szakácsa, emellett két dolgot művel állandóan: dohányzik és udvarol. Jelmondata: “Megyek és megtalálom az All Blue-t”, az All Blue a One Piece történetének legendás tengere ott, ahol a négy égtáj találkozik.

A Seiko 5 Sports SRPH69 modell stílusa és színvilága hűen adja vissza Feketelábú Sanji megjelenését. 

LUFFY, a kalózok királya és a Seiko 5 Sports SRPH65

A One Piece történetének központi karaktere Luffy, vagyis teljes nevén Monkey D. Luffy, a Szalmakalapos kalózok kapitánya, akinek a jelmondata is ez: Én leszek a kalózkirály! 

Különös figura, akinek a teste a Gomu-Gomu no mi démongyümölcs elfogyasztásától gumivá változott, akit vakmerővé neveltek a hegyi kalózok gyerekkorában, és aki mindig vidám - az SRPH65 modell ezt a karakert adja vissza.

 A kalózkirály rangját jól mutatja, hogy a limitált kiadás után nem sokkal érkezett egy még limitáltabb modell, az SRPH73, amely azonos számlappal, de aranyban játszó koronával és másodpercmutatóval, éjfekete mutatókkal és indexekke készült el, sőt, az üveg hátlap ikonikus szalmakalapja és maga a hátlap menetes része is arany színt kapott. 

SRPH73

Talán nem tűnik jelentősnek a változás, de a valóságban ez a néhány arany motívum egy új órát jelent, és ne feledkezzünk meg a szintén fekete bevonatot kapott fémszíjról sem - az 1000 darabos limitált kiadású SRPH73 modell egy valódi különlegesség a One Piece modellek között is.

ZORO - Seiko 5 Sports SRPH67

Roroa Zoro, vagy más néven Kalózvadász Zoro adta az SRPH67 modellnek a stílusát. A One Piece történetében Luffy benne bízik talán a leginkább, ő az, aki három kardot használva rengeteg edzéssel halad a célja felé: Én leszek a világ legjobb kardforgatója!

SABO - Seiko 5 Sports SRPH71

Sabo a felkelők egyike, a Revolutionary Army alvezére, akiknek célja a Világkormány megdöntése. Ő Luffy fogadott testvére, akivel még gyermekkorukban együtt nevelkedtek a hegyi kalózoknál. Jelmondata: Rajtunk múlik, hogy mindannyian az ő akarata szerint éljünk! Az SRPH71 modell az ő személyiségét kapta.

Seiko 5 SporTs One Piece limited edition modellek technikai adatai

Valamennyi modell egyedi díszdobozban érkezik, és szintén közös a szilikon szíj, melyek mintázata természetesen az adott kiadás karakterének megfelelő.

 

Seiko 5 Sports One Piece limited edition
Kaliber 4R36
Járástartalék 41 óra
Tok átmérő 42.5 mm
Tok vastagság 13.5 mm
Vízállóság 10 Bar (100m)
Óraüveg Hardlex
Szíj anyaga szilikon

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK