2022. 07. 07.

Grand Seiko "Night Birch" SLGH017G, mert a nyírfaerdő feketében is lenyűgöző

SLGH017

A Grand Seiko legsikeresebb modellje volt a 2021-es évben a nyírfaerdők varázsát a számlapján megidéző technikai műremek, az SLGH005G “White Birch”. Azóta érkezett már Spring Drive kaliberrel is, de a tökéletesség mindig fokozható, így most azoknak kedvez a Grand Seiko, akik a fekete számlapot keresik - érkezik az SLGH017G, a különleges struktúrájú számlap fekete változatos kiadása.

Evolution 9, a Grand Seiko jövője

Így jellemezte a stúdió a megjelenésekor azt az új Grand Seiko kollekciót, amely Evolution 9 néven érkezve gyakorlatilag azonnal meghódította a márka kedvelőit. A stílus egészen 1967-ig, a Grand Seiko legmeghatározóbb 44GS modelljéig nyúlt vissza, ennek elemeiből és hangulatából táplálkozik. 

A Nobuhiro Kosugi nevéhez köthető 44GS design éles, határozott éleivel, egyenes vonalaival és a szögletes, keskenyedő tokfüleivel időtlenné vált, és az Evolution 9 2022-ben is azt tükrözi, amit a megjelenésekor - egyedi megjelenést rendkívüli minőségben elkészítve, hűen a Grand Seiko hagyományaihoz.

A design elismerést is kapott 2022-ben, a Red Dot Design Award “Best of the Best” díját érdemelte ki a nemzetközi szakmai zsűritől, erről itt olvashatsz bővebben.

Grand Seiko SLGH017G, a nyírfaerdő feketéje

Az újdonság egyszerre egyesíti magában az eddigi változatok sikereit a legmodernebb anyagok felhasználásával és a design adta lehetőségekkel. Ami változatlan maradt az SLGH005G modellhez képest, az az új tokforma, a méretek és a 9SA5 mechanikus Hi-Beat kaliber. 

A változás két (külön-külön is fontos) ponton érhető tetten, a legszembetűnőbb minden bizonnyal ezek közül a számlap színe.

SLGH017

A nyírfaerdők és a japán nyírfák törzsének struktúráját megelevenítő számlap az első modellnél fehér volt, hűen a névadójához, ám sokan keresik a fehér és a színes számlapok mellett a feketét is, ami az órák világában egy örök klasszikus.

Az új Grand Seiko SLGH017G modell így fekete számlappal készült, kiegészítve és teljessé téve a kollekciót.

Új modell új anyagból, csak könnyedén

A másik fontos változás a tok és a fémszíj anyagában történt, a korábbi modellek nemesacél kivitele után az SLGH017G teljes egészében nagyintenzitású titánból készült. 

Ennek az anyagnak mára szinte csak előnyei vannak a nemesacéllal szemben, 30 százalékkal kisebb súly mellett jobban ellenáll a felületi korróziónak, és a mai titán ötvözetek keménysége is meghaladja már az acélét, ráadásul a nikkel-allergiások is viselhetik.

SLGH017

A kisebb súly kényelmesebb viseletet eredményez a mindennapokban, és az anyag jellegzetes színe is kiemeli a hagyományos modellek közül, ezért sokan szeretik és keresik ezeket az órákat.

9SA5 Hi-Beat 36000 80 Hours kaliber, kiemelkedő értékekkel

A Grand Seiko SLGH017G modell mechanikus automata kaliberrel érkezik, méghozzá a Grand Seiko 60 éves évfordulóján bemutatott 9SA5 szerkezettel, amely több szempontból is különleges és kiemelkedő darab.

Minden fronton komoly munka folyt a fejlesztésekor, így olyan újdonságok kerültek bele, mint a “Dual impulse escapement”, amely a billegő mozgását mindkét irányban kihasználva növeli a hatékonyságát, a 80.000 alkalommal módosított és végül tökéletessé ért formájú rugó vagy a horizontális kerékrendszer, amelynek köszönhetően 15 százalékkal csökkenhetett a szerkezet vastagsága.

9SA5

A 9SA5 kaliber különlegességét mégis az adja leginkább, hogy az óránkénti 36.000-es féllengésszáma (10Hz) ellenére is 80 órás járástartalékkal rendelkezik, ami egy Hi-Beat kalibernél rendkívüli érték, ráadásul mindez napi +5/-3 mp járáseltéréssel párosul, és ezek az értékek így együtt csak nagyon kevés kalibernél találhatóak meg.

Grand Seiko SLGH017G technikai adatok

SLGH017G
Kaliber 9SA5 36000 Hi-Beat 80 Hours
Járástartalék  80 óra
Tok átmérő 40 mm
Tok vastagság 11.7mm
Tok anyaga nagyintenzitású titán
Szíj anyaga nagyintenzitású titán
Óraüveg zafír kristály 
Vízállóság 10 bar 

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK