2022. 11. 23.

A Grand Seiko órája nyerte a GPHG 2022 Chronometry díját!

2022. november 10-én tartották a Grand Prix d'Horlogerie de Genève (GPHG) díjátadó ünnepséget Genfben, a Théatre du Léman-ban. A 30 tagú zsűri idén 15+5 kategóriában díjazta a legjobb órákat. A Grand Seiko Kodo Constant-force Tourbillon kiemelkedő teljesítményével, hihetetlen pontosságával a Chronometry díjat érdemelte ki, amely az Óra-Oscarnak is nevezett eseményen a legpontosabb órának járó elismerés.

Grand Seiko Kodo Constant-force Tourbillon

A Grand Seiko Kodo Constant-force Tourbillon a Grand Seiko és a világ első olyan szerkezete, amelyben a constant-force mechanizmus és a tourbillon megoldás egy tengelyen, együtt mozogva dolgozik. Az óra középpontjában egy egyedülállóan innovatív szerkezet, a 9ST1 kaliber áll, amely az óratörténet során először ötvözi a turbillont és a constant-force mechanizmust egyetlen egységként, egyetlen közös tengelyen. Az óra a Kodo (japánul „szívverés”) nevet kapta, a két mechanizmus egyedi mozgása és az általa keltett ritmus hangja után. A billegő hangja megfűszerezve a constant-force mechanizmus jellegzetes kattanásaival különlegesen egyedi, semmivel össze nem téveszthető hanggal látja el a modellt. Kattints ide, és tudj meg mindent a Grand Seiko Kodo óráról!

Az alkatrészek gondos, kézi megmunkálásának és összeszerelésének köszönhetően az óra szerkezete a Grand Seikora jellemző, visszafogott csillogással kápráztat el, a tok pedig platinából és titániumból készült, hogy az óra szépsége  valóban sokáig megmaradjon.

A díjat Akio Naito, a Seiko Watch Corporation elnöke és a Grand Seiko szerkezetek tervezője, Takuma Kawauchiya vette át. A díj átvételekor Akio Naito őszinte köszönetét fejezte ki a zsűrinek az órát tervező és készítő szakemberek munkájának elismeréséért.

Ismerd meg az órát!

Fedezd fel az óra adatlapját, és nézd meg videónkat, amelyben mindent megtudhatsz a modellről!

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában, és segítség kellene a döntéshez? Annak érdekében, hogy könnyebben boldogulj, összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK