2022. 11. 08.

A japán kormány elismerte Osamu Sasagawa órakészítésben szerzett érdemeit

A Seiko Watch Corporation büszkén jelenti be, hogy Osamu Sasagawa, a Seiko Time Labs Co., Ltd. órajavító technikusa elnyerte az idei sárgaszalagos érmet. Ezt a megtiszteltetést a japán kormány olyan személyeknek adományozza, akik szorgalmukkal munkájuknak kötelezik el magukat, és így nyilvános példaképekké válnak.

Sasagawa a céghez való csatlakozása óta foglalkozik órajavítással, jelenleg pedig a Grand Seiko órák javításáért felel. 2001-ben és 2002-ben a National Watch Repairing Contest győzteseként a vállalat javítótechnikusainak következő generációjának kiképzéséért felel, akik közül sokan már megnyerték a National Watch Repairing Contest és a National Skills Competition fődíját.

Sasagawa korábban az órajavítással foglalkozó nemzeti tesztelési és tanúsítási bizottság tagjaként is tevékenykedett. 2013-ban a japán kormány a "Kortárs mesterember" címet adományozta neki.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen elismerésben részesültem, ugyanakkor felelősségérzettel tölt el” – mondta Sasagawa. „Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak felmenőimnek és mindazoknak, akik pályafutásom során támogattak. Továbbra is fejlesztem készségeimet, és képzem az utódaimat, hogy ügyfeleink elégedettségét növelhessem.”

Osamu Sasagawa, órajavító technikus

1987: Csatlakozott a Seiko Service Centerhez (jelenleg Seiko Time Labs Co., Ltd.).

1996: „Nemzeti első osztályú órajavítóként” ismerték el.

2001: Megnyerte az Országos Órajavító versenyt (2. osztály az analóg kvarc esetében).

2002: Megnyerte az Országos Órajavító versenyt (1. osztály a mechanikus és analóg kvarcoknál).

2013: A japán kormány kitüntette a „Kortárs mesterember” címmel.

2022: Kinevezték a Grand Seiko Service Studio igazgatóhelyettesének.

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában, és segítség kellene a döntéshez? Annak érdekében, hogy könnyebben boldogulj, összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK