2018. 11. 11.

GPHG 2018 ...és a díjat kapja - az SLA025

Grand Prix d'Horlogerie de Genève – röviden GPHG, vagy ahogy nevezik, az óraipar Oscar-díja. A 2018-as évben nemes küzdelemben győzhetett a Seiko SLA025 modellje, mely a kategóriájának legjobbja lett a zsűri döntése alapján. Lássuk a részleteket, mely modelleket győzte le, és mit is tud, amiért érdemes lehetett erre a díjra?

GPHG 2018 – az eredményhirdetés elérkezett

Ahogy már korábban hírt adtunk róla, a Grand Prix d'Horlogerie de Genève megmérettetésen a 2018-as évben két Seiko modellt is kiválasztott a nemzetközi, szakemberekből álló zsűri a végső fordulóra. A hat modell közé kerülni már önmagában is egy komoly elismerés, hiszen a nevezettek népes mezőnyében sokak között olyan neveket találni, mint a Zenith, a Montblanc vagy a Vacheron Constantin.

A résztvevő modelleket bemutatták a világ minden részén egy vándorkiállítás keretében, majd ennek a végén 2018. november 9-én Genfben egy nagyszabású gálaműsor keretein belül hirdettek eredményt. A Seiko két modellel volt érdekelt, a Presage Shippo Enamel a „Challenge” kategóriában indult, míg az SLA025 a „Sports” kategóriában.

Ez utóbbi lett a kategóriája győztese a hat modell közül (Faberge Visionnaire CD, Montblanc 1858 PW, Ulysse Nardin Diver , Tag Heuer Monaco Gulf, Zenith Primo Chronometro Flyback), és viselheti büszkén a címet.

GPHG – kategóriagyőztes a Seiko, immár negyedik alkalommal

A GPHG versenye 2001-ben került első alkalommal megrendezésre, és gyorsan a legrangosabb óraipari díjjá nőtte ki magát.

Nem véletlenül, mivel a nemzetközi zsűri összetétele garantálja az elfogulatlan és szakmai szemléletet. A tagjai között megtalálhatóak óragyártók, komoly szakmai újságírók, tapasztalt kereskedők és ismert, hiteles gyűjtők is, akik minden szempontból megvizsgálják az induló modelleket. Több fordulós rendszer és a kategóriánkénti nevezés biztosítja azt, hogy minden indulónak a valóban hozzá hasonló modellekkel kelljen megküzdeni.

A végső fordulóra mindössze hat-hat modell marad kategóriánként, ezek mindegyike a kategóriája krémje, ezek közül választ a zsűri egyet, amely majd a kategória díját kaphatja. Ez lett a 2018-as évben a Seiko SLA025 modellje, az 1968-as első japán Hi-Beat szerkezetes búváróra reinkarnációja lett (a Hi-Beat szerkezet az átlagos mechanikus óráknál lényegesen magasabb, 36.000 féllengés/óra sebességgel jár, ami a pontosság és a megbízhatóság záloga).

A Seiko ezzel az elismeréssel immár negyedik alkalommal került a legjobbak közé, 2006, 2010 és 2014 után négy évvel ismét a csúcson lehet.

2006-ban az elektronikus kategóriában a „The electronic ink” modell kapta a díjat az úttörő technológiáért, a 2010-es évben szintén a Sport kategória legjobbja lehetett a Spring Drive Spacewalk Commemorative modellje, amely szintén egyedülálló szerkezettel készült, majd négy évvel ezelőtt, 2014-ben a Petit Aiguille kategóriában a Grand Seiko Hi-Beat 36000 GMT lett a legjobb.

A 2018-as év díjkiosztója – nézd meg videón a Seiko győzelmét

A győzelem pillanatait itt tudod megnézni:

A kategóriagyőztes Seiko SLA025 modellről is készült egy videó:

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK