2019. 04. 16.

Grand Seiko Nissan GT-R 50th Anniversary limitált kiadás

A 20 éve megjelent Spring Drive és az 50 éve kigördült első Nissan GT-R most együtt ünnepli a születésnapját. A jeles alkalomból az ünnepeltek hoztak ajándékot, mely méltón köszönti mindkét márka legelismertebb modelljeit, egy limitált kiadású Grand Seiko megjelentetésével.

Grand Seiko és Nissan – együtt a csúcson

A Grand Seiko és a Nissan hasonló utat járt be az elmúlt évtizedekben. Mindkét márka bizonyítja a japán mérnöki tudás kiemelkedő színvonalát, mely a következetesen magas minőségű gyártással párosítva élen járó modelleket adott mind az óraiparnak, mind az autós versenysportnak.

Az új Grand Seiko modell, mely a Sport kollekció része, az emblematikus japán sportautó-klasszikus Nissan GT-R előtt tiszteleg megjelenésével. A Nissan a jeles évfordulót egy speciális kiadással ünnepli, a Grand Seiko pedig Spring Drive kronográf szerkezetet és egy különleges kerámia tokot hozott ez alkalomból.

 

Nissan Skyline GT-R, az ízig-vérig japán

1969-es bemutatkozása után a Nissan Skyline GT-R (Gran Turismo Racer) sikert sikerre halmozott, az első években 33 győzelmet aratott a versenypályákon, majd további több száz futamgyőzelem várt még rá a különböző versenyeken. Kalandos pályája során még versenyszabályokat is módosítottak miatta, ha már legyőzni nem sikerült, és kisebb szünetekkel a mai napig gyártásban maradt, a sportautó rajongók nagy örömére. A 2016 óta gyártott mai modellel együtt immár 12 generáció hozza lázba a japán technika szerelmeseit, ma már Nissan GT-R néven.

Grand Seiko Spring Drive, 20 éve a technológia élvonalában

A Grand Seiko története 1960-ban indult útjára, és a célkitűzése már ekkor is a minőség, pontosság és a letisztult megjelenés volt, melyhez máig ragaszkodik. A limitált kiadású, jubileumi modellben is megtalálható Spring Drive kaliber 20 éve jelent meg, és az alapját az elérhető legnagyobb pontosság igénye adta, amit csak egy ilyen prémium szerkezetből ki lehet hozni.

A működése (melyről itt írtunk korábban) megreformálta a mechanikus óraszerkezetekről addig kialakult elképzeléseket, mivel ötvözi a mechanikus órák finomságát és hosszú, megbízható működéssel párosuló élettartamát az elektronikus szabályozás addig elképzelhetetlen pontosságával. A Spring Drive kaliber új korszakot hozott a prémium órák világába, és a folyamatosan mozgó másodpercmutatója is egyedülálló a kategóriájában.

Ikonikus modellek egy különleges színben, avagy a Bayside blue kora

A Nissan GT-R modellek rajongóinak biztosan nem kell bemutatni a kék egy igazi Nissan-féle árnyalatát, melyet „Bayside blue”-nak hívnak. Minden nagy sportautónak van egy olyan színe, ami csak rá jellemző, és amiről messziről felismerhető, a GT-R modelleknek ez a kék árnyalat lett az ismertetőjegyük, az 50 éves jubileumi modell, mely 2020 márciusától lesz elérhető, szintén ebben készül tisztelegve a nagy elődei előtt.

A Grand Seiko Spring Drive Chronograph modellje is kékben játszik a közös kiadás tiszteletére, a nagy intenzitású titán tok külsején a jellegzetes kék kerámia burkolat és a krokodilbőr szíjon feltűnő szín is jól reflektál a számlap ezüstfehér árnyalatára, tökéletes részeként a versenyre termett modelleknek.

A különleges kiadás különleges, egyedi jelzést is kapott: a rotoron a Grand Seiko oroszlános logója helyén egy 18 karátos arany GT-R logó látható, mely igazán egyedivé teszi ezt a modellt. A 12 órás stopper funkció méltó társa egy hosszú távú versenyeken is induló sportautónak, a mechanikus kalibereknél szinte elérhetetlen, napi 0.5 másodperces járáseltérés pedig jól mutatja az óra különleges minőségét.

Grand Seiko SBGC229 Spring Drive 20th & NISSAN GT-R 50th Anniversary Limited Edition

  • 9R96 Spring Drive Chronograph GMT automata kaliber
  • járástartalék 72 óra
  • járáseltérés +/- 0.5 mp/nap, +/- 10 mp/hónap
  • járástartalék kijelzés, GMT mutató
  • nagy intenzitású titán és kerámia tok
  • zafír kristály óraüveg és hátlap
  • 10 bar vízállóság
  • 46.4 mm átmérő, 16.2 mm vastagság
  • limitált, 200 darabos kiadás, megjelenik 2019 júniusában
  • 6 920 000 Ft

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK