2018. 02. 03.

Prospex Black Series Limited 2018 – az éjszakai merülések világa

A Seiko Prospex új, fekete sorozatát az éjszakai búvárkodás világa inspirálta, és minden darabja olyan egyedi, hasznos funkciókkal bír, melyek megfelelnek a Seiko által a saját búváróráikkal szemben támasztott szigorú követelményeknek is.
Az órák vízállósága Prospex modellként a diver’s 200m kategóriába esik, mely az ISO szabvány szerinti, professzionális érték. A robosztus, jellegzetes formájú tok a Seiko egyik legmegbízhatóbb mechanikus automata kaliberét, a 4R36 szerkezetet rejti, amely naptár és dátum komplikációval van ellátva.

A fekete-narancssárga színt az éjszakai merülések különleges hangulata ihlette, melyeknél az éltető napfény nélkül csak a végtelen sötét tenger mélye és a búvár van együtt, sajátos kapcsolatban.

A Prospex sorozat, a Seiko professzionális búvárórái mindig is híresek voltak a leolvashatóságukról. A mostani, fekete sorozat, a „Black Series” ha lehet, még egy kicsit többet ad ebből a szempontból is.

A fekete számlap a narancssárga indexekkel és a narancssárga mutatókkal nem csak rendkívül elegáns színösszeállítás, gyakorlati haszna is jelentős. A kontrasztos színek és a mutatók, illetve az indexek Lumibrite festékkel történő festése teljes sötétségben is tökéletesen leolvasható számlapot adnak. A foszforeszkáló festés különlegessége a színe, a megszokott zöldes árnyalatok csak sötétben látszanak, világosban narancssárga, de csak a limitált kiadás három modelljén.

Seiko Prospex SRPC49 – a „Black Turtle”

Egy régi, jól bevált forma, a Seiko egyik legsikeresebb búvár modellje, a Turtle, avagy a Teknős (ha érdekel, honnan jönnek a Seiko becenevek, itt olvashatsz róla bővebben).

Az elődmodell és a jelenleg is elérhető Turtle modellek sikere miatt várhatóan a legkeresettebb modell lesz eza a limitált kiadású, fekete Teknős. A mechanikus automata 4R36 szerkezete bevált, kiforrott darab, automata felhúzása mellett a kézi felhúzás lehetősége is biztosítja, hogy mindig a pontos időt mutassa, akár éjjel, akár nappal, akár a parton vagy a sötét éjjeli tenger mélyén…

Az egyedi formájú tok anyaga maradt nemesacél, de most fekete, tartós titánkarbid bevonatot kapott. Az ISO szabvány szerinti „diver’s 200m” vízállóságot biztosítja a menetzáras (és természetesen szintén éjfekete) korona, illetve a menetes acél hátlap is.

Seiko Prospex SSC673 – a solar kronográf

Ez a modell egyesíti magában a fekete-narancssárga színkombináció nyújtotta eleganciát a kronográf szerkezet és számlap sportosságával.

A mindennapi kényelmét biztosítja a Seiko V175 solar szerkezete, melynek energiaellátását a Nap biztosítja, és amely biztosan kiszolgál minket bármilyen hosszú merülés alatt, hiszen egy teljes feltöltődés után a járástartaléka 6 hónap!

A tok ennél a modellnél is nemesacél, és ugyanazt a fekete titánkarbid bevonatot kapta, mint a másik két társa, tartós és kopásálló kivitelben.

Seiko Prospex SNE493 – pontos dátum minden körülmények között

A limitált széria harmadik darabja ugyanúgy a fekete és narancssárga színekben pompázik, mint a másik két társa, a búvárórákra annyira jellemző szilikon szíjat is megkapta, és van egy funkció, amiben különbözik tőlük.

A nagy klasszikus búvár elődöktől örökölt formája mellett az óraüvegen felfedezhetünk egy nem minden óránál megszokott kisebb, de annál hasznosabb kiegészítőt: a dátumablak felett elhelyezett nagyítólencsét. Aki próbálta már kisebb dátumablakból leolvasni a pontos aznapi dátumot, biztosan értékelni fogja ezt a figyelmességet a gyártól.

Limitált kiadás – csak itt, csak most

A Prospex „The Black Series Limited 2018” kiadása sikerre van ítélve. Az alapmodellek népszerűsége és a rendkívül jól sikerült színösszeállítás egész biztosan azt fogja jelenteni, hogy a limitált modellek hamar gazdára találnak, érdemes lesz tehát minél előbb választani közülük.

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK