2023. 05. 15.

Snoopy, Charlie Brown és a Seiko 5 Sports találkozása egy limitált kiadás erejéig

Ha azt hallod, Snoopy, azonnal tudod, kiről van szó - Charlie Brown kutyája, a szeretetreméltó beagle, aki folyton álmodozik valamiről, és eközben meghódította a világot a képregény karaktere. A Seiko 5 Sports most egy limitált kiadás erejéig elhozza a legendás Snoopy-t, egy field és egy SKX modell is érkezik hamarosan minden idők egyik legismertebb képregényhősével. 

Snoopy, a képregények szupersztárja és a történet, ami mögötte van

A képregények az ötvenes évek Amerikájában megjelentek az újságokban is, a “comic strip”-nek nevezett képsorok néhány képkockából álltak, és egy-egy rövid történetet, hangulatot meséltek el, vagy reagáltak éppen a napi hírekre.

A Peanuts (vagy ahogy Magyarországon elterjedt, Snoopy) ennek a műfajnak az egyik koronázatlan királya. Az első képsor 1950-ben jelent meg ezen a néven, és egészen az alkotója, Charles M. Schulz halála másnapjáig rendszeresen meg is jelent világszerte.

A képsorok főszereplője Charlie Brown, egy kissé melankolikus kisfiú és kutyája, Snoopy, illetve az ő barátaik, akikkel színes kalandokba keverednek, de Snoopy sokszor csak a háza tetején hanyatt fekve elmélkedik a világról.

A képsorok jelentőségét jól mutatja, hogy 1965-ben a Time magazin címlapján is megjelentek a karakterek, és az 1969-ben indított Apollo 10 űrmisszió keretében Snoopy még a Holdra is eljutott. A Nasa 1960 óta működik együtt Schulz-cal, aminek keretein belül az Apollo 10 parancsnoki modulját Charlie Brown-nak, a lunar modult pedig Snoopy-nak nevezték el, és később díjat is alapítottak “Silver Snoopy award” néven, a Kennedy űrközpontban pedig ma is áll Snoopy szkafanderes szobra.

Limitált kiadású Seiko 5 Sports modellek Snoopy-val a főszerepben

A két új Seiko 5 Sports modell, az SRPK25K1 és az SRPK27K1 az együttműködés jegyében a legnépszerűbb figurát, Snoopyt hordozza a számlapján. A képsorok jellegzetes fekete-fehér színvilága köszön vissza az új órákon, mindkettő számlapja mindössze egy-egy kis részletében kapott színt.

A Seiko 5 Sports kollekción belül két külön sorozat modelljeiből készült ez a kollaborációs kiadás, az SRPK25K1 az SKX stílusú, klasszikus vonalvezetésű darab, míg az SRPK27K1 a field stílus egy modellje lett, annak stílusjegyeivel, de Snoopy és a képsorok könnyen felismerhető stílusában.

Seiko 5 Sports SRPK25K1, avagy Snoopy szörfözni ment

A Seiko 5 Sports SKX sorozata az ikonikus elődjének valamennyi jellegzetes vonását megtartva, tartalmilag és műszakilag frissítve viszi tovább a Seiko történetének egyik legsikeresebb fomáját.

Az SRPK25K1 modell a mid-size, 38 mm-es modellek sorát bővíti, és szövet (Nato stílusú) szíjjal készült, amely kényelmes viselet a mindennapokban, illik a képregény stílusához, a színeiben pedig a Peanuts képsorokat idézi fel.

Érdekessége ennek az órának, hogy limitált kiadásként az üveg hátlapjára a képregény karaktere került, és így a hátlap nem átlátszó, csak némileg áttetsző, vagyis a 4R36 kaliber csak felsejlik a fehér üveg hátlap alatt.

A számlapon természetesen maga Snoopy látható, amint kiles egy szörfdeszka mögül, a deszkán pedig a “Seiko 5 Sports” felirat látható. Maga a számlap a klasszikus Seiko 5 Sports stílusjegyeket viseli magán, a nagyméretű, kerek indexek és a széles mutatók a klasszikus búváróra számlap jellegzetességei, és az üveg körül is hagyományos búvárlünettát találunk 60 perces beosztással.

A Seiko 5 Sorts SRPK25K1 modell limitált kiadás, egyedi díszdobozban és mindössze 8.900 darabban készült, ami tekintve a karakter népszerűségét, biztosan nagyon rövid idő alatt hiánycikké válik majd.

 

A búvárlünetta érdekessége, hogy a megszokott betűtípusok helyett ennél a modellnél a képsorokból jól ismert stílusú betűket használták, mivel az alkotó Schulz saját, egyedi betűtípust is készített, “Schulz” néven.

Seiko 5 Sports SRPK27K1, Snoopy field stílusban

A Seiko 5 Sport kollekció field modelljei a katonás stílus kedvelőinek készültek. A stílus jellegzetességeit megtartva az új, limitált kiadású modell számlapján Snoopy üldögél barátjával, Woodstock-kal az ölében.

Woodstock, a Peanuts képsorok állandó szereplője egy kismadár a maga jellegzetes sárga színével és a “Chop chop chop chop” hangjával, bár állítólag csiripelni is tud, csak nem szokott. Woodstock Snoopy hűséges barátja, bizalmasa és titkára, aki egy kicsit esetlen, de annál jobban szerethető figurája a történeteknek.

Az óra fekete-fehér színvilágát a másodpercmutató végének sárga festése töri csak meg, ez a szín Woodstock színére utal.  A másik jellegzetesség a számlapon a számjegyek betűtípusa, amely szintén a képsorok alkotójának egyedi “Schulz” betűtípusa, a rajongók számára azonnal felismerhetően.

Ennek az órának a hátlapja szintén fehér festést kapott rajta Snoopy-val, amint egy 5-ös számmal ellátott sisakban ejtőernyőzik, így a 4R36 kaliber szintén csak sejthető, de nem látható az üvegen át.

Az egyedi díszdobozos kiadás még kisebb, mindössze 6.500 darabos példányszámban érkező garantált siker lesz.

Seiko 5 Sports “Snoopy” SRPK25K1 és SRPK27K1 modellek megjelenése és ára

A két új Seiko 5 Sports modell várhatóan 2023 júliusában érkezik, az áruk 150 és 158 ezer Ft lesz.

TOVÁBBI CIKKEK