2023. 01. 26.

Grand Seiko SLGA021G, avagy a Suwa-tó hajnali fodrai

Újra és újra felbukkan a Suwa-tó a Grand Seiko természet inspirálta számlapjain. A most érkező Grand Seiko SLGA021G modell ezúttal a Spring Drive kaliberek szerelmeseinek kedvez, a legfejlettebb technológiát párosítva Japán egyik gyöngyszemével, a Suwa-tó hajnali hangulataival.

A stúdió, a Suwa-tó és a Grand Seiko közti kapocs

A Shinshu Watch Studio-tól délkeletre terül el a Suwa-tó, amely Nagano prefektúrájának egyik, ha nem a legismertebb tava, amely több alkalommal is megihlette már a stúdióban dolgozó tervezőket.

Egy természetes melegvizű forrás táplálja, amely télen egy különös természeti jelenséget képezve már nemrég Grand Seiko modellen is megjelent, ez volt az SBGY007 “Omivatari”, az Elegance Collection tagja. Ha nincsen befagyva, a Suwa-tó felszíne lágyan fodrozódik a csendes szélben, és ez a folyamatos mozgása a sajátos látványával megragadta a legújabb Grand Seiko modell, az SLGA021G számlapjának tervezőjét is.

Hokusai Katsushika: Suwa-tó a Shinano tartományban (Shinshū Suwako), a "Fuji 36 látképe" sorozatból (Fugaku sanjūrokkei)1830-ból

Grand Seiko SLGA021G “Suwa Lake”, az Evolution 9 sorozat újdonsága

A most érkező Grand Seiko újdonság, az SLGA021G modell újra a számlapjával kápráztatja el a márka rajongóit és mindenkit, aki érti a japán művészetek, a technológia és a természet összhangját.

A számlap struktúrája azt a pillanatot örökíti meg, amikor a hajnal érkeztével a tó felszínét borzoló hűvös, csendes szellő apró hullámokat vet a végtelen víztömegen. Miként a még sötéten tükröződő vízfelszínen, úgy az SLGA021G modell számlapján is a sötétkéktől szinte feketéig terjednek az árnyalatok, függve attól, honnan és hogyan esik éppen rá a fény.

Ha ismerős a mintázat, az nem véletlen, az SLGA007 modell számlapján már feltűnt egy limitált kiadás erejéig a Seiko alapításának 140 éves évfordulóján, és most érkezett el az idő arra, hogy az Evolution 9 sorozat állandó tagja legyen.

Az Evolution 9 sorozat a Grand Seiko design jövője, amely magában hordozza annak múltját is. Az alapelemei az esztétika, leolvashatóság és kényelem, és mindezt úgy kombinálja egy modern formába, hogy közben mindenben megfelel a hatvan évvel ezelőtt lefektett Grand Seiko design elveknek is.

A torzításmentes Zaratsu polírozással készülő tok szem előtt tartja a mindennapi kényelmet, a súlypontja közel van a csuklóhoz, a formái egyszerre klasszikusak és modernek. 

A tokfülek síkokkal határolt formája jól illik a széles mutatókhoz és indexekhez, amelyek mind egy célt szolgálnak - a könnyebb leolvashatóságot. Az összképet a különleges mintázatú és a fény-árnyék játékait kihasználó mélykék számlap teszi tökéletessé, az SLGA021G modell egy abszolút mai Grand Seiko, a japán kézműves órakészítés egyik csúcsa.

Tökéletes formához tökéletes technika - 9RA2, az ötnapos Spring Drive kaliber

Számtalan újítás fűződik a Grand Seiko legújabb Spring Drive szerkezeteihez. A 2020-ban érkezett 9RA5 kaliber valamennyi előnyét megtartva a 9RA2 módosította a szintén Seiko által szabadalmaztatott “Magic lever” technológiát, amely a felhúzás hatékonyságát hivatott javítani, így a dupla rugóháznak és a MEMS-technológiával történő precíziós gyártásnak is köszönhetően a járástartaléka 120 órányi, vagyis öt napnyi(!) maradt, a vastagsága pedig egy milliméterrel csökkent, így jelenleg ez a legvékonyabb automata felhúzású Spring Drive kaliber a Grand Seiko kínálatában - egy valódi műszaki csemege, ahogy csak a japán óragyártástól már elvárhatjuk. 

Az óra várhatóan február végén érkezik a Seiko Boutique Budapestbe, ára 4.000.000 Ft.

Grand Seiko SLGa021G technikai adatok

  SLGA021G
Kaliber 9RA2 Spring Drive 5 days
Járástartalék  120 óra
Tok átmérő 40 mm
Tok vastagság 11.8mm
Tok anyaga nemesacél
Szíj anyaga nemesacél
Óraüveg zafír kristály 
Vízállóság 10 bar 

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK