2022. 10. 10.

Seiko 5 Sports 55th anniversary Ultraseven Limited Edition - a Föld megmentése, kicsit másképp

Egy újabb japán filmes legenda évfordulója érkezett el, ezúttal Ultraseven, a japán szuperhős lett 55 éves. Az egyik legsikeresebb japán sci-fi sorozat alkotója az az Eichii Tsuburaya, aki már a Godzilla filmekért is felelt, így most neki és az Ultraseven sorozat sikerének is szól a tiszteletadásként érkező új, limitált kiadású Seiko 5 Sports modell, az SRPJ79K1.

Ultraseven, a japán szuperhős 55 éves

Japán bővelkedik a sci-fi hagyományokban, a világ egyik legellentmondásosabb társadalmában egyszerre rendkívül erős a gyökerekhez, évezredes tradíciókhoz való ragaszkodás és az ultramodern világ különleges stílusának keveredése. Ez utóbbiba tartozik a japán filmes ipar egyik legsikeresebb sorozata, az Ultra trilógia harmadik oszlopa, az Ultraseven. 

Az 1967-ben bemutatott televíziós sci-fi sorozat 49+1 betiltott részből állt, hetente vetítették, így egy éven át sugározta a televízió, rendkívüli sikerrel.

A 12. rész is a sorozat különlegességei közé tartozik, amelyet valóban betiltott a csatorna. Az epizódban az egyik szereplő ugyanis olyan sérülést szenved el, amely emlékeztet a sugárfertőzésre, és a neve is az atomtámadás túlélőire utal, így a közfelháborodás miatt Japánban nem engedték bemutatni a hatvanas években, bár az amerikai változat tartalmazta.

A történet érdekes, egy távoli bolygóról, a Nebula M78-ról érkezik a Földre egy idegen, aki az Ultrák népének tagja. A Földre érkezve összetalálkozik egy önfeláldozó földlakóval, és ennek hatására elhatározza, hogy ezentúl Dan Moroboshi néven fogja segíteni a Földet az űrből érkező ellenségekkel szemben. Az Ultra Guard tagja lesz, és belép a Föld megmentésére létrejött szövetségbe, a TDF-be is (a TDF a Terrestrial Defense Force rövidítése).

Az Ultra Guard felszerelése és ruházata jellegzetes, az akkori idők modern sci-fi stílusának megfelelő volt, ezüst, fekete és piros színekben.

A sorozat  és az egész Ultraman univerzum rendkívül sikeres volt Japánban, a megjelenése utáni két évtizedben közel 8 milliárd dollár bevételt termelt. Superman japán megfelelőjeként az ázsiai régió kedvenc szuperhőse lett, és 2015-ben még a Guinness rekordok könyvébe is bekerült, mint a legtöbb spin-off (mellékszál) sorozatot adó produkció a világon.

Seiko 5 Sports 55th anniversary Ultraseven Limited Edition SRPJ79K1 - a forma változik, a stílus örök

Mi sem illik jobban a japán szuperhős stílusához, mint a Seiko 5 Sports kollekció egy darabja, hiszen egy a stílus, egy a lendület és mindkettő a fiatalokat célozza a science fiction időtlen, különös és néha elgondolkodtató világával. A most érkező limitált különlegesség, a Seiko 5 Sports SRPJ79K1 modell minden részletében két dologra koncentrál: az első Seiko 5 Sports modell és az Ultraseven sorozat Ultra Guard-jainak megjelenésére.

Az órán az avatott szemek azonnal felfedezik a legendás első “Ötös” modell jellegzetes stílusjegyeit, a számlap mintázata, a búvárlünetta és még a másodpercmutató piros színe is teljes összhangban van az első modellével. Ami változott, az a tokforma, hiszen a Seiko 5 Sports kollekció mai, aszimmetrikus kialakításával készült az SRPJ79K1 modell is, és a specifikációk is megfelelnek a mai kor elvárásainak. 

A 42.5 mm-es tokátmérő 13.4 mm-es vastagsággal párosul, ami a 10 Bar (100m) vízállóság fényében érthető, az arányait tekintve pedig harmonikus, kényelmesen viselhető forma.

A Hardlex kristály óraüveg ellenállóbb a karcokkal, sérülésekkel szemben a hagyományos óraüvegeknél, a mutatók és indexek Lumibrite festése pedig a hosszantartó és erősen foszforeszkáló fényre lesz garancia.

Ultraseven minden apró részletében

Az SRPJ79K1 modell minden kis részlete az Ultraseven sorozatot, közelebbről a sorozatban megismert TDF csapat, az Ultra Guard-ok ruházatát és felszereléseit idézi fel. A számlap alumínium hatású ezüstje a szürke beosztásokkal és az indexek és mutatók színével az UG csapat járműveit idézi, a speciális Nato szíj pedig még a Terrestrial Defense Force logót is viseli.

A hátlapon újra az Ultraseven világa köszön vissza, a festett hátlapon a színek mellett maga Ultraseven is feltűnik, valamint a 3.400 darabos limitált kiadás sorszáma is egyedileg gravírozva.

Az óra speciális kiadása saját díszdobozt is kapott, stílusosan fémből, és a sci-fi sorozat stílusában feliratozva, egyedi és valóban különleges megjelenést adva a Seiko 5 Sports SRPJ79K1 modellnek.

Seiko 5 Sports SRPJ79K1 technikai adatok

SRPJ79K1
Kaliber 4R36
Járástartalék  41 óra
Tok átmérő 42.5 mm
Tok vastagság 13.4 mm
Tok anyaga Nemesacél
Szíj NATO óraszíj
Óraüveg Hardlex kristály
Vízállóság 100 m

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK