2022. 04. 07.

Grand Seiko White Lion, a királyi csillogás


Grand Seiko SBGD209 White Lion

A fehér oroszlán éppen olyan az állatok világában, mint a Grand Seiko legújabb modellje, a Grand Seiko White Lion SBGD209 - ritka, fenséges és tökéletes. A Watches & Wonders kiállításon bemutatkozott órakülönlegesség az óra- és az ékszerkészítés felsőfokát kombinálja mind megjelenésében, mind pedig a műszaki tartalmában, az értékét pedig jól jelzi, hogy mindössze 5 darab készült belőle.

Új színfolt a Grand Seiko Masterpiece Collection modellek között

A Grand Seiko több, mint 60 éves történelme alatt végig az indulásakor meghatározott irányt követte: elkészíteni a világ legjobb óráját. Útközben persze kiderült, hogy a legjobb órából több is létezik, így születhetett meg a Spring Drive kaliber, amely a mai napig egyedülálló műszakilag az órák világában, de a nemrég bemutatott constant-force tourbillon modell, a Grand Seiko Kodo is a legjobb a maga nemében.

A hosszú és izgalmas út során sorra érkeztek a mind technikailag, mind megjelenésükben, mind minőségükben újat és egyre magasabb szinteket elérő modellek, legyen szó akár a 80 órás járástartalékot elérő mechanikus Hi-Beat kaliberről, akár a 8 napos járástartalékkal bíró 9R01 Spring Drive kaliberről, a kifinomult megjelenést pedig a közismerten rendkívüli kidolgozású számlapok segítették.

Grand Seiko SBGD209 White Lion

A Grand Seiko Masterpiece Collection jelenleg 7 modellből áll, és ez a hét modell az órakészítés legmagasabb szintjét jelenti még az igen magasra helyezett Grand Seiko mércéjével mérve is.

Ebbe a kollekcióba érkezett meg 2022 elején a genfi Watches & Wonders kiállításra a Grand Seiko White Lion névre keresztelt modellje, az SBGD209. Az óra már a megjelenésében is mutatja, hogy itt valami igazán egyedi darabról van szó, hiszen az ékszer óra ilyen színvonalon önmagában is ritka, a Grand Seiko történetében pedig eddig egy darab készült 2020-ban.

Grand Seiko SBGD209 White Lion, ritka, fenséges és tökéletes

A fehér oroszlán az állatok világában igen ritka, néhány egyedről tudunk csak világszerte. A Grand Seiko már a megjelenésekor az oroszlánt választotta jelképéül, ez szerepel a logójában is - a párhuzam egyértelmű, ahogy az oroszlán az állatok királya, úgy a Grand Seiko az óráké kíván lenni.

Az SBGD209 modell a nevét a megjelenésének köszönheti. Az óra minden színében fehér, mindössze néhány ékkő feketesége ad kontrasztot a színének, így emelve ki azt. Az ékszer óra megnevezés nem véletlen és nem túlzás, a Grand Seiko SGBD209 modell vetekszik bármely ékszerrel az anyagaiban és megjelenésében egyaránt.

Grand Seiko SBGD209 White Lion

Ragyogó gyémántok, a fekete spinell kristály és az egyedi felületet adó hidegen kovácsolt platina tok illetve csat teszi rendkívüli megjelenésűvé ezt az órát, az oroszlán pedig több helyen is megjelenik a motívumai között.

A tokfülek formája erős, szögletes, mint az oroszlánkörmök, a számlap struktúrája az oroszlán sörényét mintázza, a drágakövek csillogása pedig a szemeit, az összhatás pedig a fenséges nyugalmát.

A drágakövekből több típus is található az órán (gyémántok és spinellek, összesen 293 db), ezeket mind egyesével, kézzel helyezték el. Gyémántból 267 darab, ebből 94 a számlapon, 60 az üveg körüli rámán, 112 a tokon és egy a koronán, összesen mintegy hat karátnyi gyémánt és közel egy karátnyi a fekete spinell kristály.

A fekete drágakő nem más, mint a ritka fekete spinell kristály, amelyből az egyik legismertebb az angol koronaékszerek között található Fekete Herceg, és ez jól mutatja a rangját ennek a kőnek. 

A gyémántok között két típust találunk, a koronában egy hagyományos briliáns csiszolású darab lett elhelyezve, a számlapon pedig a különleges baguette csiszolással készült darabok, melyek a formájuk miatt csak a legtisztább gyémántból készülhetnek.

Nem mindennapi ötvözete a Grand Seiko White Lion SBGD209 modell az erőteljes formáknak és a finom csillogásnak, oroszlánhoz méltóan fenséges tagja a Masterpiece Collection darabjainak.

Különleges megjelenéshez különleges kaliber, avagy a 9R01 Spring Drive 8 Days újra feltűnik

A Micro Artist Studio felel a Grand Seiko Spring Drive kaliberek tervezéséért és készítéséért. Nagy feltűnést keltett még 2016-ban a 9R01 Spring Drive kaliber érkezése, a 8 napos járástartaléka mellett a napi 0.5 másodperces pontossága olyan műszaki tartalmat takart, amely a maga nemében páratlan mind a mai napig.

Grand Seiko SBGD209 White Lion

Három rugóház együttes ereje biztosítja a 192 órányi pontos járást, és egy ritka megoldással ezt a járástartalékot nem a számlapon, hanem a kaliber hátoldalán elhelyezett mutatón kísérhetjük figyelemmel a zafír kristály hátlap alatt.

A 9R01 szerkezet nem csak a műszaki tartalmat helyezte előtérbe, de a megjelenése is egyedi. A Micro Artist Studio ablakain kinézve a Fuji hegység látható, így ez ihlette a különleges, egy darabból készült hidat, amely a Fujit formázza, rajta a kövek pedig a hegyoldalba látható éjszakai fényeket.

9r01

A Grand Seiko White Lion SBGD209 modell minden szempontból különleges, egyedi mint ékszer és egyedi mint high-end óra is, és mindössze öt szerencsés lesz majd a világon, aki a magáénak tudhat egy ilyen fehér oroszlánt.

 Grand Seiko SBGD209 White Lion

Grand Seiko White Lion SBGD209 technikai adatok

SBGD209
Kaliber 9R01 Spring Drive
Járástartalék  192 óra (8 nap)
Tok átmérő 44.5 mm
Tok vastagság 14.4 mm
Tok anyaga 950 platina 
Szíj anyaga krokodilbőr
Óraüveg zafír kristály elöl és hátul is
Vízállóság 10 Bar (100m)
Limitált kiadás mennyisége 5 db

További Cikkek

óra kereső

Találja meg az Önhöz illő Seiko órát!

Nehezen boldogulsz a divat és stílus világában és segítség kellene a döntéshez? Ennek érdekében összegyűjttünk néhány tanácsot, amelyeket mindenképp érdemes átnézned.
[et_pb_button button_text="Megtekintés" button_alignment="center" _builder_version="4.4.1" custom_button="on" button_bg_color="rgba(208,202,202,0)" button_border_color="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_color_last_edited="off|desktop" button_bg_color__hover_enabled="on|hover" button_bg_color__hover="rgba(208,202,202,0.5)" button_bg_enable_color__hover="on" button_border_color__hover_enabled="on|hover" button_border_color__hover="rgba(208,202,202,0)"][/et_pb_button]

TOVÁBBI CIKKEK