2023. 10. 06.

Prospex Landmaster 30th Anniversary limited edition, 30 év után is formában

Seiko Landmaster, a három évtizednyi fejlődés

1993-ban született meg az a modell a Seiko tervezőasztalain, amely a túrázók és a hegymászók igényeit szem előtt tartva egy sportos, tartós, zord körülmények között is jól használható sorozat alapjává vált.

A harminc év alatt számtalan modellen át tartott a fejlődés és méltán érdemelte ki a hegyek szerelmeseinek elismerését, az egymást követő generációk egyre magasabb színvonalat képviselve juttaták a Landmaster nevet a csúcsra.

Landmaster SLA071J1, hagyományos stílus a legújabb technikával

Megnézem az óra adatlapját SLA071J1 ›››

 

A most érkező új, limitált kiadású Landmaster modell több szempontból is különleges darab. Egyrészt a sorozat harminc évnyi történetének tiszteletére készült limitált kiadás, így mindössze 1000 darabban jelenik meg, másrészt SLA sorozatú modellként kiemelkedő műszaki tartalmával és anyaghasználatával a prémium szegmensbe is elhozza a Landmaster elnyűhetetlen érzését.

Az egyik legszembetűnőbb jellemzője a súlya, amely a 42 mm-es átmérője és a fémszíjas kivitele ellenére mindössze 137 gramm - köszönhetően a titánnak, amelyből a tok és a fémszíj (fémcsat) is készül. 

 

A titán az órakészítés egyik nemes anyaga, az acélénál közel 40 százalékkal kisebb súlya és a felületi korrózióval szembeni ellenállósága miatt kedvelt alapanyag még a magasabb ára ellenére is.

A tok és a fémszíj is megkapta a Seiko saját “Super hard coating” bevonatát, így ellenállóbb lesz a karcokkal szemben, hosszan megőrizve a különleges anyaga szépségét. A z SLA071J1 modell vízállósága 20 Bar, amely bőségesen elegendő a fokozott szárazföldi igénybevétel esetén is, így nyugodtan használhatjuk komolyabb túrák vagy akár hegymászás közben is.

Különleges funkció különleges igényekhez 

A Landmaster sorozat modelljeinek egyik jellegzetessége a lünetta, amely szintén a túrák közbeni tájékozódást segíti kialakításával.

 

A fémből készült lünetta egy részletes, 15 fokonként jelölt, az égtájak szerinti beosztást kapott, amelynek segítségével könnyen tájékozódhatunk az égtájak között mindössze az óra és a Nap segítségével, mivel egy hegymászó kerülhet olyan helyzetbe, amikor a modern technika cserbenhagyja, de ez a megoldás még akkor is megbízhatóan működik.

A mutatók biztos járásáért a Seiko egyik top kalibere, a 8L35 szerkezet felel, amely 50 órás járástartalékkal bír, emellett kifejezetten egy nagy igénybevételre tervezett mechanikus kaliber, amely fokozottan bírja a hőmérséklet változásait is. 

A Mount Everest kéksége a számlapon

A számlap, ahogy azt a Seiko óráitól már megszokhattuk, szintén különös gonddal készült. A Landmaster SLA071J1 modell számlapja a kék különféle árnyalatai közötti átmenetével a Mount Everest feletti ég kékségét mutatja be, ahogy a hegymászók egyre feljebb érve az egyre vékonyodó légkör miatt egyre mélyebb kék színben láthatják az eget.

Az arany mutató és logó kiegészíti ezt az égboltot, az indexek LumiBrite festése pedig sötétben mutatja az utat - a “Super-clear coating” bevonattal készült zafír kristály óraüveg rendkívül tiszta képet ad a számlapról, legyen nappal vagy éjszaka.

A Seiko Prospex Landmaster 30th Anniversary limited edition SLA071J1 modell már előrendelhető a Seiko Boutique Budapest oldalán, az érkezését 2023 novemberben várjuk, az ára pedig 1.100.000 Ft lesz. 

 

Megnézem az óra adatlapját SLA071J1 ›››

Seiko Prospex Landmaster 30th Anniversary limited edition SLA071J1 technikai adatok

SLA071J1

  • Kaliber: 8L35
  • Járástartalék: 50 óra
  • Tok átmérő: 42.0 mm
  • Tok vastagság: 12.7 mm
  • Tok anyaga: titán (Super hard coating bevonattal)
  • Szíj anyaga: titán (Super hard coating bevonattal)
  • Óraüveg: Zafír kristály (Super clear coating bevonattal)
  • Vízállóság: 20 Bar / 200m
  • Limitált kiadás darabszáma: 1000 darab
  • Ára: 1 100 000 Ft (kizárólag a Seiko Boutique-ban kapható)

TOVÁBBI CIKKEK